Et skridt nærmere en udvidelse af hovedvejen mellem Skagen og Aalbæk

SKAGEN: Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at igangsætte VVM-undersøgelser samt udarbejde beslutningsgrundlag for en 2+1 forbindelse mellem Skagen og Aalbæk.

Frederikshavn Kommune, det lokale erhvervsliv og borgerne har længe arbejdet for en udvidet forbindelse mellem de to byer. Borgmester Birgit S. Hansen tager meget positivt imod beskeden om, at en udvidelse af den vigtige færdselsåre mellem Skagen og Aalbæk nu er kommet med på Finansloven, der blev vedtaget fredag:

- Endelig. Det har længe været nødvendigt med en udvidelse af hovedvejen mellem Skagen og Aalbæk. Det er noget, som både erhvervslivet og Frederikshavn Kommune har arbejdet for. Også de fastboende og turisterne har oplevet et behov. Og nu er der blevet lyttet til os. Den er ikke i hus endnu. Men vi er tættere på. Og det er vi mægtig glade for, siger Birgit S. Hansen.

VVM-undersøgelsen skal sikre, at kommende beslutninger omkring infrastrukturændringen hviler på et retvisende grundlag om fx samfundsøkonomiske gevinster ved investeringen med videre.

Fakta

Den nuværende vej mellem Aalbæk og Skagen er bygget i halvtredserne til en anderledes dimensioneret trafik. Hver dag i sommerperioden kører der fx over 12.000 bilister på vejen.

Skagen har over 50.000 indbyggere om sommeren og bruger vejen som redningsvej til sygehuset i Frederikshavn.

Skagen har Danmarks største fiskerihavn, hvor 25 procent af al dansk fisk landes. Skagen har Danmarks største nybygningsværft, Karstensens Skibsværft og Danmarks største sildefabrik, Skagerrak Pelagic, som er afhængige af at kunne få leveret materialer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...