Hotellet skal have 160 værelser og bliver arbejdsplads for 60 fuldtidsansatte - borgermøde 12. december

SKAGEN: Der er planer om at opføre et nyt stort 4-stjernet familie- og konferencehotel på Rolighedsvej i Skagen. Hotellet skal være på ca. 8.000 etagemeter med 160 værelser samt konference- og diverse aktivitetsfaciliteter. Hotellet skal opføres på grunden, der tidligere rummede Politi- og retsbygning i Skagen. Bygningen blev tømt for aktiviteter ved politi- og retsreformen i 2007. Ud over denne grund er der yderligere tilkøbt fem tilgrænsende parcelhuse. Projektet håndteres indtil videre under titlen ”Skagen Resort”.

Bag projektet står ifølge en pressemeddelelse de to største aktionærer i det norske færgerederi, Fjord Line A/S – begge meget stærke investorgrupper.

- Massevis af turister – herunder ikke så få nordmænd – gæster gerne Danmark. Vi konstaterer samtidig, at Skagen er særlig efterspurgt som destination for besøg og overnatning – og interessen er voksende, lyder det i en pressemeddelelse fra talsmand for investorerne, bestyrelsesformand i projektselskabet, Peter Frølich.

- Vi har derudover erfaret, at der i Skagen mangler konferencefaciliteter, og vi ser meget gerne, at lokalsamfundet benytter de kommende nye faciliteter som ramme om diverse aktiviteter og arrangementer. Alt i alt er vi af den opfattelse, at vi med de nye hotel- og konferencefaciliteter kan bidrage til masser af gode gæsteoplevelser og en forøget turistomsætning i Skagen, fortsætter Peter Frølich.

- Da vi på Rolighedsvej har set en attraktiv mulighed for opførelse af et nyt hotel, har vi valgt at forfølge den idé. Vi synes da også, at de nuværende bygninger, der blot står og forfalder mere og mere, godt kan fortjene at blive erstattet af nye, flotte faciliteter med masser af glade gæster – og beliggenheden er jo helt unik.

Rent formelt er der fra bygherrerne til Frederikshavn Kommune fremsendt projektbeskrivelse til videre administrativ og politisk behandling. Sagen har indtil videre været forelagt Plan- og Miljøudvalget, som har sagt god for gennemførelse af den nødvendige videre behandling, der skal føre til udarbejdelse af ny lokalplan i tilknytning til projektet.

Forinden er der planlagt gennemførelse af fordebat – herunder borgermøde den 12. december 2018, kl. 19.00 til 21.00 på Skagen Kultur- og Fritidscenter – hvor projektet vil blive præsenteret, og hvor det kan drøftes i offentligt regi.

Projektet, som det nu foreligger, er udarbejdet i samarbejde med arkitektfirmaet C. F. Møller, Aalborg og entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S.

Fuldt bemandet vil der ifølge pressemeddelelsen på årsbasis på hotellet være beskæftiget omkring 60 personer på fuldtidsbasis – flere i sommerhalvåret end hen over vinteren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...