Nu bliver der måske plads til alle

SKAGEN: Formand for vinterbaderklubben Isbryderne, Mette Hust kunne med stor glæde byde velkommen til de mange Gæster der var mødt op på Sønderstrand for, at være med til indvielsen af klubbens nye badehus.

Hun benyttede lejligheden til at fortælle lidt om husets historie om vinterbadning fra Sønderstrand og om vinterbadeklubben Isbryderne, der i dag tæller 110 medlemmer, hvoraf mange kommer udenbys fra.

Det hele startede med, at det igennem 90-erne blev populært at starte dagen med et frisk havbad inden arbejdet.

Det var hardcore vinterbadere, der klarede af -og påklædning på stranden i al slags vejr, fortalte Mette Hust. Det var barsk. Ingen surferstøvler i mødet med det kolde vand ej heller heldragter til turen frem og tilbage. Der var derfor et stort ønske om, at få et sted, et skur der kunne klædes om i.

Men det var et ingenmandsland på den anden side af strandpromenaden. Frede Skovridder blev kontaktet. Han havde en skurvogn.

Teknisk forvaltning og havnen vendte tommelen op ad.

Medlemmerne i Isbryderne lagde kræfterne i og fjernede sand og i 1999 var skurvognen klar til brug.

Men der kom flere vinterbadere til og det kneb med pladsen, der blev derfor lavet forskudte badehold.

- Vi holdt ud i 10 år og i samarbejde med svømmeklubben, som vi var en del af, fik vi tilladelse til at placere et badehus rundt hjørnet, fortalte Mette Hust.

Der blev samlet et hold stærke Isbrydere til at flytte en masse sand så huset kunne puttes ned i læ bag yderste klit. Huset blev hejst fra havnens område over den store betonvæg og et super dejligt badehus med god plads fik den rette placering og blev taget i brug i juni 2010.

Men pladsen blev alligevel for trang. Endnu flere vinterbadere er kommet til, ikke kun lokale men også ”deltids skagboer”.

- 110 medlemmer er vi i klubben. Så vi er mange om pladsen. De to store hold kaffeholdet og alkoholdet vokser fortsat og de mindre grupper der bruger huset i løbet af dagen tæller også med, forklarede Mette Hust.

Med den årlige vinterbaderfestival får vi også gæster. Ikke kun kendisser som Alexandra.

Venskabsklubber kommer på besøg. En klub fra Annecy i Frankrig på 27 medlemmer kommer her i december.

For andet år i træk stiller vi op til Turistbadning torsdag og lørdag fra november til februar, samt badning med bobler mallen jul og nytår.

- Så badehuset kommer ikke til at kede sig. Og vi glæder os hver dag over dette skønne badehus som rummer os og vores herlige aktiviteter, understregede Mette Hust, der takkede alle havde bidraget undervejs og en særlig tak gik til Husudvalget for deres slid og slæb

Mogens Eeg der repræsenterede ENV Fonden, som er hovedsponsor i projektet, kom også forbi og udtrykte sin glæde over vinterbadernes indsats, både for den måde de har fundet det gode foreningsliv og det glade og sunde liv, men også for den måde de har været fremme i medierne som god reklame for hele Skagen.

Efterfølgende var der traktement med sandwich i teltet på Strandpromenaden, hvor gæsterne fik sig en god snak, og hvor der blev sunget en ny sang, som Rita Eeg havde skrevet, om hvordan Isbryderen oplever en vintermorgen på Sønderstrand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...