Skagen OK fanger de unge gennem MTB-sporten

SKAGEN: Er du til Mountainbike (MTB), fart og udfordrende konkurrence?

Så er det nu du kan prøve, at suse op og ned af bakker, på smalle stier gennem terrænet, eller du kan blot nyde naturen på MTB?

Kørsel på mountainbike er for alle.

Sporet i Skagen Klitplantage er 16,2 kilometer langt, og består af hovedsageligt singletrack med nogle stykker på skovveje, og ruten byder ikke på de store tekniske udfordringer, så det er et spor hvor alle vil kunne være med.

Ruten er lavet i samarbejde med Naturstyrelsen Vendsyssel, og klubben har selv gravet og fældet sig vej igennem terrænet.

- Og med sponsorat fra Skagen Havn er det nu muligt, at åbne det helt nye MTB spor, fortæller Ronnie Toft, som er en af initiativtagerne og medlem af klubbens bestyrelse.

Skagen Orienterings Klub (OK), har eksisteret i 40 år, hvilket i høj grad har noget at gøre med, at de har formået at forny sig, og følge med tiden, blandt andet ved nye tiltag som motionsløb, og nu med at få både unge og ældre til at køre mountainbike.

Skagen OK og Motion startede for fem uger siden, da et nyt spor var færdigt, et MTB hold for unge.

- Her kan de prøve hvad det vil sige at køre i udfordrende terræn, med mudder og bakker, fortæller Ronnie Toft, der oplyser, at man selvfølgelig træner de unge inden de bliver sluppet løs på cyklerne.

At køre MTB er også for kvinder.

Maybrit Mariager, der både kører mountainbike og løber marathon, er coach for et nyt MTB hold for kvinder i alle aldre.

Det første hold starter tirsdag 4. juni.

Hvis du ikke har en cykel, kan du låne.

Fri BikeShop Skagen leverer cykler til dem der ikke har, så alle har en mulighed for, at prøve hvad det vil sige at køre mountainbike, fortæller Ronni Toft.

Hvis man er interesseret i at dyrke orienteringsløb, motionsløb, eller mountainbike, kan man finde mere om Skagen OK og Motion på ders hjemmeside og på facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...