Der er sundhed på menuen i den nye café Juicy by Mariager på Fiskergangen i Skagen. Caféen åbnede sidst i april og er trods coronaen kommet godt fra start med sunde juice, smoothies, forskellige salater, sandwich og sundere alternativer.

Skawboen Maybrit Mariager står bag konceptet med at skabe en bæredygtig, økologisk og sund livsstil i dagligdagen. Maden er sammensat med henblik på at give energi og velvære.

- Jeg fik en interesse for en anderledes kost. Ens energiniveau skal være på plads, når man dyrker meget motion og arbejder hårdt fysisk. Det kræver en ordentlig kost, siger Maybrit Mariager. Derfor tog jeg en uddannelse i antiinflammatorisk kost og bevægelse i København. Her blev jeg grebet af den sunde livsstil og fandt ud af betydningen om at leve sundere og godt.

- Jeg har i de sidste 3 år gået med en drøm om at åbne en café i Skagen med konceptet sundhed og velvære, idet jeg synes der manglede sådan et sted. Da jeg tilfældigvis kom forbi de her lokaler og de var til leje, tog jeg en hurtig beslutning og nu står jeg her i dag med caféen Juice by Mariager, fortæller Maybrit.

Lokalet kan rumme omkring 34 siddende gæster og er holdt i en hyggelig stil. Væggene enkelt pyntet op og rundt omkring er placeret behagelige lænestole og sofaer. Foran vinduet et langt forhøjet bord tilhørende høje stole, så maden kan nydes med udsigt til havnemiljøet. Ude foran caféen er opstillet bænke, hvis man har lyst til at nyde maden udenfor.

En stor flot disk, foran køkkenet hvor al maden tilberedes. Her kan man følge med i processen, det være sig tilberedningen af diverse sandwich eller en smoothies.

Størstedelen af årstidens råvarerne er økologiske og der anvendes så vidt muligt genanvendelige- og let nedbrydelige materialer for at skåne naturen.

Maybrit Mariager vil forsøge sig med forskellige events. Blandt andet vil året byde på aftener med temaer som vegetarmad, mexicansk og tapas. Et andet tiltag hun vil prøve er, at inviterer gæstekokke indenfor, til at byde ind med et event. Det kan være erfarne såvel som amatører. Der er allerede 4 gæstekokke i støbeskeen, 2 erfarne og 2 amatører, som vil være med til at sammensætte eventaftener.

I øjeblikket er det ”to go” der bliver langet over disken i Juicy. Maybrit Mariager håber, som alle andre, at der snart bliver åbnet op for at servicere gæster i caféen, med sund mad og drikke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...