’Skagen Bunker Øl’ er en ny øl serie fra Bryggeriet Vestkysten der blev lanceret ved en reception i Skagen fredag 5. juli.

Navnet på øl serien er inspireret og navngivet efter de tre bunkere som Tage Moselund, der er medinvestor i bryghuset, købte sidste år. Det 3,2 hektar store naturområde ved siden af Skagen Fyr, indeholdt tre tyske bunkere fra 1945, som nu gravet fri. Tage Moselund drømmer om at lave Bunkermuseum på grunden, men indtil da er de genstand for Bryggeriet Vestkystens nye øl serie.

Receptionen som gæsterne var indbudt til var også en fejring af Tage Moeslunds 60 års fødselsdag, der i den anledning havde inviteret gæsterne en køretur i Skagen Gamle Bus for, at bese bunkerne.

Skagen Bunker Øl består foreløbig af tre forskellige typer øl, som brygmester på Bryggeriet Vestkysten Kent Boalth, fortalte om ved receptionen.

- Den første i skal smage er en traditionel pilsner, der har en smuk sommergul farve og en behagelig rund smag, fortalte Kent Boalth gæsterne, efter den var skænket fra ølhanen på den lille ølvogn. Den næste som gæsterne skulle smage var en India Pale Ale, som beskrives som en flot IPA som let drikkelig med gylden farve og mild smag, til et dansk frokostbord, eller til at nyde på terrassen. Den sidste i rækken rund og fyldig Brown Ale, med en gyldenbrun farve, hvor sødmen er nøje afstemt, så den passer til det traditionelle danske køkken, eller til at nyde sammen med vennerne.

Både beskrivelse af øllene og historien om bunkerne kan læses på etiketterne, som Kent Boalths kone, Louise Boalth har tegnet og designet.

På Bryggeriet Vestkysten brygges der øl efter helt gamle håndværks traditioner og brygmesteren har en hånd med i hele processen. Løkken Bryggeri laver naturligvis fortsat alle sine traditionelle ølmærker sideordnet med nyskabelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...