Slut med at køre ungerne i skole eller i institution - altså i bil

SKAGEN: I en ny undersøgelse svarer næsten halvdelen af de adspurgte forældre med børn i alderen 3-5 år, at de kører deres barn til og fra skole/institution.

Fra 11. til 22. marts inviterer Børneulykkesfonden og Nickleodeon danske børn og deres forældre til at parkere bilen derhjemme og i stedet gå eller cykle til skolen velvidende, at det kan være fristende at tage bilen.

Men når børn går eller cykler til skole og institution, giver det en sund start på dagen, er godt for motorikken og er med til at lette det trafikale kaos, som ofte ses omkring skoler og institutioner om morgenen.

Desværre viser tal fra en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af Børneulykkesfonden, at 49 procent af de adspurgte forældre med børn i alderen 3-5 år kører deres barn til og fra skole og institution.

For forældre til børn i alderen 6-10 år er tallet 28 procent.

Formålet med den kommende kampagne Aktiv med PAW Patrol, er at flere børn og deres forældre til at gå eller cykle.

Kampagnen tager udgangspunkt i karaktererne fra den populære tv-serie PAW Patrol.

Alle dage i uge 11 og 12 kickstartes med sjove og underholdende PAW Patrol missioner, så transporten til skole/institution bliver sjov og lærerig.

Samtidig skal børnene hver dag lave en aktivitetsleg i skolen/institutionen, som hænger sammen med dagens mission. Børnene vil altså lege sig til viden om trafiksikkerhed, herunder faremomenter og signaler, de kan møde i trafikken.

- Vi er glade for, at Nickelodeon og de populære karakterer fra PAW Patrol kan være med til at sætte fokus på motion og trafiktræning blandt børn. Og forhåbentlig kan kampagnen bidrage til, at rigtig mange børn bliver opmærksomme og ansvarlige trafikanter. Vi håber naturligvis, at de aktive uger kan blive en årligt tilbagevendende tradition, siger Anna Giulianelli, ansvarlig for Nickelodeon og Viacom i Norden.

Heldigvis prioriterer mange forældre trafiktræning med deres børn højt.

Faktisk svarer 40 procent af forældrene med børn i alderen 3-5 år, at de ofte lærer deres barn om trafiksikkerhed.

For forældre med børn i alderen 6-10 år er tallet 46 procent.

Det kan dog være svært at finde på nye, sjove måder at lære om trafiksikkerhed på.

Med materialet til Aktiv med PAW Patrol gøres læringen om trafiksikkerhed sjov og underholdende samtidig med, at man får bevæget sig.

- Som forælder kan det være svært at finde tid til at trafiktræne med sit barn. Og det kan være udfordrende at finde på nye og sjove måder at lære om trafiksikkerhed. Vi håber, at de med vores kampagne får ideer til, hvordan man kan gøre trafiktræning til en sjov aktivitet, som man kan klare på vej til sko

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...