Klar til anden halvleg med Dali på Toppen

SKAGEN: Udstillingen ”Dali på Toppen” kan opleves på Kappelborg.

På udstillingen vises blandt andet signerede prøvetryk fra Salvador Dalís foretrukne grafikværksted J.J. Rigal i Paris, sjældne prøvetryk af Dalis bibel-illustrationer samt en række grafiske blade, der stammer fra enken Denise Rigals private samling.

Alle værkerne viser Dalí på toppen af sin skaberevne, og stammer fortrinsvist fra perioden 1960 – 1980, hvor kunstneren producerede i omegnen af 1700 grafiske værker alt i alt.

- eg glæder mig utrolig meget til denne 2. halvleg af den store Salvador Dalí-udstilling på Kappelborg, lyder det fra Peter Olufsen, som stiller de udstillede værker til rådighed fra egen samling, og som også er forfatteren bag den eneste dansksprogede bog om Dalí ”Grafikeren Salvador Dalí”.

- Interessen for at erhverve sig et stykke Dalí-grafik har jo været overvældende, og jeg ser frem til at introducere publikum for udstillingens nye flotte – og måske endnu bedre – ætsninger og litografier. Selv om man har set udstillingen tidligere, så er man jo nok nødt til at komme igen denne dag, siger han.

Værkerne er tilpasset udstillingens fortælling, og publikum møder fortsat den spanske kunstner i temaerne; traditionalist, surrealist, illustrator endelig som religiøs kunstner.

Alle udstillede værker er til salg, og det vil være muligt at få en snak om værkerne til re-ferniseringen, hvor Peter Olufsen samtidig holder et mindre foredrag/causeri om Dalí og hans værker.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...