Ny forening på Knivholt Hovedgård

FREDERIKSHAVN: På Knivholt Hovedgård har nogle foreninger i Frederikshavn allerede deres tilholdssted, men en ny ser snart dagens lys - Knivholt Vævelaug.

To gæve kvinder ønsker at starte et vævelaug på den gamle hovedgaard.

Den ene kan væve lidt, mens den anden ikke kan, men tilfælles har de lysten til at lære det gamle håndarbejde. De kalder derfor ind til et informationsmøde om opstart af den nye forening den 14. marts 2019 kl 19, oven på den gamle hestestald på Knivholt Hovedgaard.

- Vi håber der kommer nogle, som vil være med til at starte en helt ny forening op på Knivholt, eller nogle som kunne tænke sig at være medlemmer af foreningen”, fortæller Helle Slotved der er den ene af de to, som vil starte Knivholt Vævelaug.

- Vi håber også, der kommer nogle som kunne lære os at væve, da det er meget begrænset det vi kan, men vi er meget ivrige elever”, fortæller Helle Slotved videre. Til informationsmødet vil de to kvinder fortælle om deres idéer og visioner, og selvfølgelig snakke vævning.

Det rette sted

”Det helt rigtige sted for os, at starte sådan en forening, var naturligvis på ”Folket Herregård” Knivholt, der kan dateres tilbage til 1419 som hovedgaard. Her har vi fået et lokale vi kan leje, hvor vi kan have vævene stående fremme, udtaler Anette Jørgensen.

Helle Slotved og Anette Jørgensen fortæller, at ud over at vævningen er det hygge og socialt samvær som er i focus. Selvom de kommer med hver deres forudsætninger, har de fundet sammen om interessen for gammelt håndarbejde, og begge har i forvejen tilknytning til den gamle hovedgaard på en eller anden måde. Heller Slotved er med i Knivholt Græsningslaug, og Anette Jørgensen er til daglig ansat på gården, og formand på museet Sognefogedgården.

To væve står klar

- Vi har 2 væve der er langtids udlånt af to vævere, men vi søger stadig væve og alt udstyr, både store og små ting, som man ikke bruger eller har i overskud”, fortæller Helle Slotved. ”Det er bl.a. skytter, kamme, redekamme i mange størrelser, bomkæppe, opbinding søltex, søller, krydsnøgle apparat, granvinde, vævebænke, trendrammer og meget mere - alt har interesse”, slutter Helle Slotved.

Skulle man ligge inde med noget som man har lyst til at forære den nye forening på Knivholt Hovedgaard, kan man kontakte Helle Slotved på hhslotved@hotmail.com eller på tlf. 3028 7168

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...