Black Friday - lysende engle og julebelysning

SKAGEN: Skagen Handelsstands Forening skyder julen ind ved Black Friday på fredag, hvor butikkerne har åbent til kl. 21.00. Julebelysningen bliver tændt i byen og giver hyggelig julestemning med lysende engle.

Julen i Skagen går dog først i gang søndag 1. december, hvor Julemanden, Julemor og nissebørnene traditionen tro ankommer med skib fra Grønland. Kl. 11.00 lægger skibet til kaj ved Skagen Fiskerestaurant.

Derefter går turen i hestevogn op til julebyen med de julepyntede hytter ved Vandkunsten, hvor der danses omkring det store juletræ før uddeling af godteposer til alle børn ”med nissehuer”.

Som de tidligere år bemandes fire af julehytterne af De Blå Spejdere fra Lars Kruses gruppe Skagen, som på den måde får et tilskud til spejderne.

I hytterne kan man købe gløgg, kakao, varme æbleskiver og vafler. I en anden hytte har spejderne konkurrence for børn med præmier. Spejderne jule hygger i det store telt, hvor børnene kan lave julegaven til familien.

Prøv julebyens lotteri – køb eller vind småkager fra Krages Bageri og Super Brugsen.

Desuden er der tre hytter yderligere, med blandt andet Skagen Festivalen, Handel Lokalt, køb af sæber, Frederikshavn Bryghus og så hytten med børnenes ven, Julemandens hytte.

I den her lidt råkolde tid har handelsstandsforeningen sørget for at man kan komme ind i varmen, idet spisestedet McKnudsen har en overdækket gårdhave, som foreningen har fået lov til at låne.

Her bliver julepyntet, borde og stole at sidde ved, mens terrassevarmere sørger for der er lunt.

Det er også her man kan købe grill pølser fra Lasses Pølsevogn og diverse øl fra Frederikshavn Bryghus ved Lars Trie.

Ude på pladsen finder man gratis mini zoo fra Farm Fun, hvor geder og hamster kan kæles med. I gågaden kan man gratis kører med hestevognen fra Farm Fun. Tag en selfie eller et familiejulefoto foran julebyens collage med Skagen har Englelyd ved teltet.

Julemanden møder man alle weekenddagene, hvor han har godter i sin kurv til alle børn og barnlige sjæle.

Sidste års tiltag Christmas Food Walk løber over 2 søndage og her besøges 5 spisesteder. Nordjyskes Handel Lokalt konkurrence kører alle dagene frem til og med 22. december, hvor den store Live udtrækning foretages i Julebyen. Ekstra i år bliver søndagskonkurrencer med pengeinstitutterne som sponsorer.

Både lørdag og søndag har butikkerne og restauranterne åbent og byder velkommen til Danmarks hyggeligste julehandelsby med juleshopping og oplevelser til julekurven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...