Den 1. august får nyopsætningen af den anmelderroste musical ”Lyset over Skagen” danmarks-premiere i Arena Nord. I disse dage knokles der for at blive klar til premieren Det er 12 år siden musicalen høstede store anmelderroser og spillede for mere end 60.000 begejstrede gæster. Nu er man klar med et nyt cast og et andet snit på den spændende historie om skagensmalerne.

Bag nyopsætningen står instruktøren Danier Bohr som også instruerede opsætningen tilbage i 2007. Og det er et imponerende hold der står på de skrå brædder i 2019 versionen af musicalen. Silke Biranell og Thomas Ambt Kofod spiller henholdsvis Marie Krøyer og P.S. Krøyer, mens Anna Ancher og Michael Ancher bliver spillet af Nicoline Siff Møller og Jesper Lundgaard. Joakim Knopp spiller den svenske komponist Hugo Alven, Anders Birchow spiller både fiskeskipper og italiensk kok.

I rollen som Holger Drachmann finder man præcis som i 2007 Anders Teigen, som har medvirket i et hav af danske og udenlandske musicals. Anders blev så begejstret over miljøet heroppe, at han efter deltagelsen i 2007 har valgt at bosætte sig i Skagen.

Vi mødte Anders Teigen onsdag 24. juli på den første øvedag i Arena Nord.

- Vi har inden vi kom her til Frederikshavn øvet i 5 uger i en gymnastiksal i København og nu er vi klar til at øve på den store scene. I dag onsdag er det teknisk gennemgang og måske kostume prøvning hvis vi når det. Fra i morgen torsdag skal vi øve koncentreret og fredag kommer musikerne, fortæller Anders Teigen.

Og det er fantastisk at spille stykket igen. Selvom det er det samme musik og til dels de samme skuespillere så er det ikke en genopsætning men mere end nyopsætning fortæller Anders der også indrømmer at han gerne havde set stykket spille i Skagen, nu da han er blevet Skawbo.

Det stiller store krav til hele setup’et at køre en turneproduktion. Der er ikke plads til voldsomt mange rekvisitter når det hele skal kunne flyttes videre. Og musicalen spiller udover i Frederikshavn også i København, Skive, Aarhus, Sønderborg, Flensborg, Aalborg, Nykøbing Mors, Holstebro, Næstved, Odense, Aars, Kolding og Vejle.

Og udover hele scenegrejet der fragtes videre i 2 store trucks er det samlet ca. 50 mand som skal videre i minibusser til næste spillested. Hertil kommer hele logistikken med sovepladser og bespisning. Det er en voldsom dyr og bekostelig turne som forhåbentlig gerne skal trække masser af gæster til.

Der er store forventninger til at turnéen skydes godt i gang i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...