Instruktørerne kommer fra Skagen, Frederikshavn, Brønderslev og Aalborg

SKAGEN: Så er der fem nyuddannede Qigong og Tai Chi-instruktører her i Nordjylland. Gertie Sandfeld Lynglund fra Skagen/ Frederikshavn har stået for uddannelsen, og instruktørerne kommer fra Skagen, Frederikshavn, Skagen og Brønderslev.

Der er tale om en uddannelse, som strækker sig over et tre årigt forløb, hvor de mødtes i weekenden og uddannelsen afsluttes med en skriftlig og en praktisk prøve. Gertie Sandfeld Lynglund har undervejs haft professor Yang Yubing fra Sports University i Beijing med som gæstelærer. Han en af de allermest respekterede inden for Qigong.

Bo Andersen fra Frederikshavn er en af de nyuddannede instruktører. Han har gennemført uddannelsen sammen med sin kone Gitte Gustafson. Kursisterne har lært 15 serier, 12 Qigong og 3 Tai Chi serier.

Serierne af bevægelser bruges til at forbedre menneskers velbefindende, og kaldes kinesisk medicin.

- Jeg kan selv mærke, at jeg for eksempel har fået en bedre kropsholdning, og det kunne professor Yang Yubing se på mig fra den ene gang til den næste, siger Bo Andersen.

Tai Chi har været mere kendt herhjemme en Qigong. Men i følge Gertie Sandfeld Lynglund er der flere og flere, der dyrker og kender Qigong. Sidstnævnte kan bedst forklares ved, at man laver nogle serier af cirka 20 minutters varighed, og serien gavner forskellige dele af kroppen.

For eksempel er der en serie til hjertet, en anden til nyrerne og en tredje til knoglerne.

Er du interesseret i at vide mere om Qigong og Tai Chi i Nordjylland og eventuelt deltage i en prøvetime, så har de lavet en forening med facebook side: Qigong og Taiji forening Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...