Byens liv: I Østerådalen kan du opleve et rigt dyre- og planteliv uden at forlade Aalborg

Vil du gerne ud i naturen uden at bevæge dig alt for langt væk fra Aalborgs centrum, så er Østerådalen et besøg værd. Det store fredede naturområde strækker sig fra Over Kæret til Dall Møllevej imellem Svenstrup og Ellidshøj og er delt af Indkildevej i et nordligt og sydligt område. Det nordlige område er det, der er bedst egnet til spadsereture, mens det sydlige nok nærmere kræver en cykel. For her er afstandene noget større.

Mange guldsmede

Østerådalen blev skabt under istiden, da vældige smeltevandsmasser gravede sig ned i terrænet og skabte en kilometerbred dal. I dag er området præget af lavvandede søer og våde enge, som ved højvande oversvømmes af det 15 kilometer lange vandløb Østeråen.

Vådområderne tiltrækker flere forskellige fuglearter, og her i sommerperioden kan du også se mange store guldsmede jage over vandet eller patruljere frem og tilbage langs veje og stier. Senere på sommeren samles svaler og stære i store flokke og overnatter i rørskoven omkring Lergraven.

Plantelivet i Østerådalen er også værd at kigge nærmere på, for udover rørskoven præges det smukke landskab blandt andet af ellekrat, agertidsel, grå bynke, rejnfan, røllike og hybenrose. Sidstnævnte har velduftende kronblade, der har været anvendt som duft- og smagstilsætning siden oldtiden.

På cykel eller gåben

Når du tager på opdagelse i Østerådalen, kan du følge afmærkede stier, og planlæger du en pause undervejs, kan du eventuelt medbringe fiskegrejet, for lystfiskeri er tilladt flere steder.

Udflugten kan med fordel begynde ved Infohuset, der har indkørsel fra Over Kæret. Her kan du se en udendørs plancheudstilling og få inspiration til ture på egen hånd.

Har du mod på at tilbagelægge flere kilometer end det omfattende stisystem giver mulighed for, så kan det såmænd også lade sig gøre, for Østerådalen er en del af Hærvejen, og den går som bekendt hele vejen ned til grænsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...