Galleri Skagen, ejet af den lokale billedkunstner Gitte Toft, har igen i år besøg af gæstekunstnere i højsæsonen. Årets første gæstekunstner er Rikke Stjerne fra Frederikshavn. De 2 kunstnerkolleger, der mødtes i forbindelse med erhvervsnetværket Morgenfruerne, under Erhvervshus Nord, faldt hurtigt i hak. Jeg glæder mig meget til at byde Rikke og hendes storslåede malerier velkommen i galleriet, siger Gitte Toft.

Rikke arbejder til daglig som grafiker og står bag stemningsfyldte plakater fra Sæby, Læsø, Frederikshavn og Strandby. Siden barndommen har kreativiteten fyldt hendes liv og efter uddannelsen som grafiker arbejder hun nu fuldtids med det og kunsten. For mig går tingene hånd i hånd, siger hun. Jeg har en stor kærlighed til det nordjyske, til naturen og historien. Jeg finder stor fornøjelse og spænding i at finde ånden i det lokale miljø og få den på lærred.

Rikke er opvokset på Læsø og er nærmest vaccineret med smuk natur, det ligger i mit DNA, siger hun selv. Lys og skygge, farvespillet der kommer ned genne træernes kroner, betager mig. Årstidens uendelige skiftende farver giver mig stor inspiration og naturen kommer næsten altid ind i mit arbejde. Jeg bruger kunsten til at bryde de stramme grafiske linjer, som min dagligdag ellers er fyldt med, det er en befrielse jeg ikke vil være foruden siger Rikke Stjerne.

De to kunstnere holder fernisering torsdag 21.maj

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...