Masterplan for udviklingen af kommunens mange strande

KOMMUNEN: I disse dage er det et år siden visionen til fremtidens strande i Frederikshavn Kommune blev lagt på et møde i Sæby.

Tanken var, at give alle vore skønne strande en vitaminindsprøjtning i form af flere aktiviteter - året rundt - for at øge deres attraktionsværdi og derved styrke turist-interessen for flere og flere genbesøg på vore breddegrader.

Det store spørgsmål var hvordan man skal gribe sagen an for at finde vejen til svaret på de mange spørgsmål - som eksempelvis hvad det er, turisterne efterspørger fulgt op at svar på spørgsmålet om, hvad vi gøre ved den smukke natur uden at spolere den.

Det eller de svar kan man formentligt finde i den masterplanen for Fremtidens Strande, som offentliggøres i denne måned.

Bag planen står tre bredt repræsenterede strandforaer.

Strandforaerne har hver især diskuteret muligheder for udvikling af strandene ud fra de stedlige behov for bosætning og turisme.

Anbefalingerne er geografisk opdelt og indeholder såvel bredere anbefalinger som eksempelvis bedre skiltning, bedre toiletfaciliteter og helt konkrete projektidéer til nye strandoplevelser.

I anbefalingerne ligger også en oplistning af strandene i forskellige kategorier: Naturstrande, bynære strande, sommerhusstrande, campingpladsstrande samt strandparker.

Den endelige Masterplan forelægges de tre strandforaer ved et møde i Maskinhallen og efter 28. januar og otte uger frem vil oplægget være ude i offentlighedsfasen og her er håbet så at masterplanens perspektiverne vil blive diskuteret og forankret i lokalsamfundene rundt om i kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...