Mange har fordomme og vil ikke udleje - men fordommene er ofte baseret på myter

KOMMUNEN: Det er mere attraktivt end nogensinde at eje en fritidsbolig, og efterspørgslen på sommerhuse til udlejning er rekordhøj.

Flere sommerhusejere tøver dog med at leje sit feriehus ud på grund af en række fordomme, der ikke nødvendigvis har hold i virkeligheden.

Men ofte viser det sig faktisk, at de mest udbredte fordomme blot er myter.

Det gælder blandt andet myten om, at turisterne ødelægger sommerhuset.

Undersøgelser viser, at under 1 procent af de udlejede sommerhuse får skader, og at langt de fleste lejemål således forløber uden problemer.

Skulle man alligevel være blandt de uheldige, har man som husejer en skadesforsikring gennem sit udlejningsbureau, som dækker eventuelle ødelæggelser.

- De fleste udlejere kan bekræfte, at et udlejningssommerhus altid er fuldstændig up-to-date.

- Mens man som ejer kan leve længe med et løst bræt på terrassen eller et ødelagt filter i opvaskemaskinen, bliver fejl og mangler tilset med det samme i et udlejningshus.

- Det koster selvfølgelig lidt at reparere tingene, men det dækker lejeindtægten, fortæller Carlos Villaro Lassen, som er direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

En anden myte er, at man selv skal gøre rent.

Mange lejere gør selv sommerhuset rent, når de forlader stedet.

I disse tilfælde kontrolleres rengøringen af udlejningsbureauet, så kvaliteten altid er i top.

Professionel slutrengøring er desuden en tillægsydelse, som de fleste bureauer tilbyder efter hvert lejemål.

Du behøver derfor ikke skænke rengøring en tanke.

Og så er der også den med, at den økonomiske gevinst går til skat.

De seneste år er det gradvist blevet mere attraktivt at leje sommerhuset ud.

Senest er der i 2019 indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere nu kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud gennem et bureau.

Det betyder altså, at de første 40.900 kr. af lejeindtægten er skattefrie.

- Det skattefrie beløb, man kan tjene ved udlejning, er blevet hævet fra godt 21.000 kroner i 2017, hvilket gør det yderst attraktivt for sommerhusejerne at udleje ferieboligen.

Som følge af et stigende prisindeks, bliver fradraget hævet yderligere i 2020, så man som udlejer kan tjene 41.800 kroner skattefri ved at udleje sit sommerhus, fortæller Carlos Villaro Lassen.

Og selv om man lejer sommerhuset ud, så er der ingen problemer i selv at benytte huset, når man har lyst til det.

De fleste udlejningsbureauer vil naturligvis gerne udleje dit sommerhus i højsæsonen, men man forpligter sig kun til at stille sommerhuset til rådighed, når man ikke selv bruger det.

Uanset hvordan dine gæster opfører sig, er deres besøg til fordel for lokalsamfundet.

Turisterne styrker sommerhusområderne, når de tager ud og oplever byen, udforsker aktiviteter eller blot handler ved den lokale købmand.

- Beskæftigelsen i lokalsamfundet har stor gavn af feriehusgæster. På landsplan er vi helt oppe på 20.000 fuldtidsarbejdspladser. Som sommerhusudlejer bidrager man således til både beskæftigelse, økonomi og bosætning i nærområdet, siger Carlos Villaro Lassen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...