SKAGEN: Jens Mølbak blev født i Skagen i 1934, og har netop i fin form rundet de 85.

Tirsdag den 21. maj kl. 19.30 kan man i Kulturhus Kappelborg høre Jens Mølbak fortælle om Richardsen-dynastiet samt om sin opvækst under små kår i Vesterby.

Den opvakte Vesterbydreng blev uddannet i Skagens Bank, men valgte senere lærergerningen og havnede til sidst som inspektør i Hvidovre.

Mølbak er ud af den kendte og vidt udstrakte Richardsen-slægt i Skagen, der tog sin begyndelse i midten af 1700-tallet, da den engelske sømand Richard Frith strandede med sit skib på Skagens Rev.

Richard blev hængende i byen, der var nemlig et fruentimmer, han var brændt varm på. Snart myldrede det frem med efterkommere af Richard Frith.

I den centrale del af det ældgamle Vesterby pakkede mange af Richardsen-folkene sig sammen, og man skulle ikke gå mange skridt, før man løb ind i en fætter, en bedstefar eller en tante. I andre af de ret beskedne boliger på Lodsvej og Lodsstien fandt man også en stribe af finurlige hædersmænd og –kvinder, om hvem der fortsat fortælles drabelige historier. Penge så man ikke mange af, men på en eller anden sælsom made fik man alligevel tingene til at hænge sammen.

Jens Mølbak har ihærdigt dyrket slægtens historie, og hans viden om de gamle - men ikke altid gode - dage i Skagen er betydelig.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Man skal ikke hente billetter – bare møde op.

Det er Skagen Lokalhistoriske Forening, der endnu en gang har hentet Jens Mølbak til Skagen fra Hvidovre, hvor han har sin daglige gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...