GÆSTER: Det handler om at nyde Skagen, når de 362 vinterbadere har fået deres morgendukkert

Skagen Vinterbaderfestival der blev afholdt for første gang i 2012, havde i år deltagerrekord med 362 friske vinterbadere fra både Norge, Sverige og Tyskland, og fra hele Danmark. Vi kender dem fra morgendukkerten, men faktisk foretager de sig meget andet i den netop forgangne weekend. De skal blandt andet hygge sig med mad og drikke.

Det gode værtskab og naturoplevelserne er i højsæde ved Skagen Vinterbader Festival, der er arrangeret af Skagen Vinterbaderklub ”Isbryderne” i samarbejde med Turisthus Nord.

Formand for Vinterbaderklubben ”Isbryderne”, Mette Hust, fortæller, at det sociale samvær står helt centralt for såvel deltagere som arrangører af Skagen Vinterbaderfestival.

I år bød det efterhånden godt afprøvede program for festivalen - foruden vinterbadning – på en lang række aktiviteter. Ud over det obligatoriske ”morgenbad” var der planlagt forskellige aktiviteter i løbet af festivalen. Rita Eeg, der er Isbrydernes guide under vinterbader festivalen, fortæller om de guidede ture med frokost i det fri, besøg på Kystmuseet, kirkegårdsvandring og rundtur i Gl. Skagen. Spadseretur til Grenen der afrundes med varm kakao og festaften med underholdning, et godt program som de fleste deltagere havde valgt at følger.

Fredag havde et stort antal deltagere - efter at have været på tur i Skagen- valgt, at spise frokosten i Skagens Museums have, hvor Foldens Hotel serverede skipperlabskovs. Medlemmer af ”Fuldmånebaderne” fra Furesø, der nød skipperlabskovsen i museumshaven, kunne fortælle, at det var femte år de var med til festivalen. Som et ekstra tilbud stod kunstformidler Kresten Langvold pludselig frem i museumshaven og bød de mange vinterbadere velkommen til en omvisning på Skagens Museum.

Friske røde kinder og huer i alle farver, som er kendetegnet ved vinterbaderne, som man kunne se i bybilledet hen over weekenden. Her havde de tid til at shoppe og besøge Skagens mange spisesteder og caféer. På Dit Smørrebrød kunne man møde vinterbadere fra ”De Glade Lakser”, der var kommet på besøg fra Norges sydligste by Mandal. På Jakobs Café & Bar nød de ”De Seje Sild” fra Horsens nød en øl inden maden og inden Tennessee Plates gik på scenen fredag eftermiddag. Medlemmer af Vinterbadeklubben ”De Glade Lakser” fik et glas øl på Café Knuth´s, inden turen gik videre til byens forretninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...