SKAGEN: Galionsfiguren Kong Håkon lægger navn til restauranten på 1. sal af Pakhuset.

Og Håkon kommer den her artikel til at handle en del om, men også om Sylvester, Lasse og Jonas. Tre dygtige unge mænd, som du kan møde på Pakhuset.

Sylvester Madsen har stået i spidsen for restauranten på havnen i 3,5 år, og i de år har han købt masser af vin op. Den vin skal Lasse Meelsen være med til at præsentere for gæsterne især i Håkon, som åbnede 4. maj.

Her er der plads til 45 gæster, og ideen er, at gæster, der går efter gourmetmad og fine vine skal få en dejlig og god oplevelse i kyndige hænder både i køkkenet og restauranten.

Lederen af køkkenet både i Pakhuset i stueplan og Håkon på 1. sal bliver Jonas Als. Han er uddannet kok fra Tech College i Aalborg, hvor han havde sin elevtid på Color Hotel i Skagen. Han startede sin karriere på Applaus i Aalborg, hvor han de to første år fungerede som souschef efterfulgt af rollen som køkkenchef.

På Applaus bestod Jonas’ madlavning typisk af ti små serveringer inspireret af det asiatiske, franske og nordiske køkken.

På Pakhuset er hans mission at tilføje ny inspiration til restauranten, hvor der vil ske små ændringer på det traditionelle menukort.

Restauranten består som sagt af to etager, hvor maden på nederste etage forsat vil være den allerede velkendte menu bestående af frisk fisk fra lokalområdet, mens menuen på øverste etage vil blive præget af det nordiske køkken, lokale råvarer samt fransk klassisk.

Lasse Meelsen er den nye leder af restauranten og han kender og vil gerne arbejde sammen med Jonas Als. Derfor sagde han sit job op på Struktur, som tidligere hed Studio 4 ligeledes i Ålborg for at vende tilbage til Sylvester og Pakhuset, hvor han tidligere har arbejdet.

- Tiden i Aalborg gav mig mange nye ideer, som jeg vil bruge nogle af i Skagen, fortæller Lasse Meelsen, som blandt andet vil holde smagninger i et særligt lokale, der ligger ved siden af vindepotet.

For man kan jo ikke kalde det en vinkælder, når det ligger på første sal ved siden af Håkon.

Sylvester Madsen er på hjemmebane, når han forklarer, hvordan indkøb/investering i vin foregår.

- Vin er sådan noget jeg går og nørder med.

- En del af vinene har jeg købt, inden de blev produceret, og de er allerede steget i værdi, men primært har jeg købt dem, fordi jeg og andre tror på vinens kvalitet, siger Sylvester Madsen, som har regnet ud, at han nu har det tredjestørste vin sortiment i Nordjylland.

Derfor håber de, at kunderne vil have lyst til at lade sig vejlede til nye smage.

- Og ellers har man mulighed for at købe et enkelt glas. Vi har investeret i et instrument, som kan tappe vin af en flaske gennem proppen uden at der kommer luft til vinen, så smagen bevares, selvom vi har tappet et glas, siger Lasse Meelsen, som understreger, at vinkendskabet er en interesse og hobby for ham.

- Jeg er på ingen måde en vinsnob. Jeg er opvokset på landet, og ved fra min egen at jeg ikke skal servere en dyr vin, bare fordi den er berømt- gæsterne skal virkelig opleve, at vores vine er prisen værd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...