ROBUST: Hos Sæby Modelflyveklub skal flyene kunne klare 500 timers flyvning

For de fleste, der bygger modeller af tog og skibe er processen den vigtigste. Glæden ved at forme en stak råmateriale til det står færdigt, som en tro kopi blot i en mindre udgave af originalen, er den store drivkraft.

Hos Sæby Modelflyveklub forenes det noget nørdede byggeri af de små flyvemaskiner til praktisk anvendelse, hvor vinterens håndværk får lov til at stå sin prøve under sommerens flyvninger og hvor 500 timers flyvetid ikke er unormalt for en lille maskine.

Hver onsdag aften mødes modelflyveklubbens 35 medlemmer i sløjdlokalet (som det sikkert ikke hedder mere) på Sæbygaardskolen.

Medlemssammensætningen består primært af modne mænd i deres bedste alder med bopæl i Frederikshavn Kommune.

Straks man træder ind i lokalet mærkes den gode stemning med hygge og lune bemærkninger medlemmerne imellem, hvor mange har kendt hinanden i flere årtier.

Udover hygge i hinandens selskab, mødes man for at bygge nye maskiner og reparere på skadede maskiner. Nye medlemmer kan altid forvente at få hjælp af de mere erfarne flyentusiaster. Hvis f.eks. et medlem ikke helt ved, hvordan en spanter skal fastgøres, er der straks hjælp på vej hen over høvlebænken.

For konstruktør Michael Jacobsen har mange års erfaringsudveksling og vidensdeling udviklet sig til, at han sidste år startede sit eget firma Dane-RC. Det begyndte med, at han til eget brug byggede en modeludgave af ”en old time svæver” fra 1950-erne, fremstillet af John Woodfield fra England.

Modellen, der er bygget af det lette balsamtræ, blev hurtig populær blandt klubbens medlemmer og da efterspørgslen bredte sig, blev fremstillingen af flykits organiseret i et firma. Michael Jacobsen har foreløbig udviklet tre forskellige modeller, som hans laserskærer former i det tynde krydsfinertræ.

Sæby Modelflyveklubs medlemmer er allerede begyndt at glæde sig til klubbens største arrangement ”Slæb og Snak”, der bliver gennemført den 19.-21. juni på modelflyvepladsen, Ørhedevej 20, Sæby.

Det er et arrangement, hvor klubben inviterer alle med interesse for modelsvæveflyvemaskiner til træf. Her tilbyder klubben at slæbe maskinerne op i luften med et modelfly med kraftige motorer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...