KOMMUNEN: For at sætte gang i dansk økonomi under corona-krisen bliver tre uger af de indefrosne feriepenge udbetalt fra oktober til de danskere, der ønsker at få dem udbetalt.

Der er fundet en løsning, så det kan ske nemt og hurtigt.

De, der ønsker at få feriepengene udbetalt nu kan med få klik på borger.dk sætte gang i processen, så feriepengene indbetales på deres konto inden for blot syv dage. Det skal ske inden 1. december.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for.

- Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af corona-krisen, og saltvandsindsprøjtningen kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser.

- Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder – til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet.

- Hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen vende senere på efteråret, lød det fra ministeren i sidste uge.

Hvis man ikke foretager sig noget, bliver feriepengene stående, og de bliver i stedet udbetalt, når man når folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

Frisættelsen af pensionsmidlerne vil ifølge regeringen give en ”markant stimulering af privatforbruget, som skønnes at blive øget med cirka 16,5 milliarder kroner i det første år efter udbetalingen.

I alt forventer Finansministeriet, at der udbetales 59 milliarder kroner i feriepenge, og at 20 milliarder heraf vil blive betalt i indkomstskat.

40 procent af de 59 milliarder kroner, vil blive omsat i forbrug.

Regeringen forventer dermed, at 60 procent af beløbet bliver sat ind på danskernes opsparing.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...