SKAGEN: Rejser i forskellige lande giver mig inspiration og livslyst, men mest lykkelig er jeg, når jeg kan stå og male i mit lille atelier her i Skagen efter en lang gåtur på Nordstranden. Livet i Skagen forandrer mig. Jeg fyldes af lyset, duftene fra heden, lyden fra havet og lærkerne. Jeg bliver glad af den gule farve på husene og mødet med alle de venlige mennesker, der findes her.

Sådan siger svenske Ewa-Britt Andersson, der 16. april åbner udstillingen ’Colours of my soul’ på Galleri Mile i Skagen. Udstillingen løber til d. 22. april

- Min billedkunst er spontan og intuitiv. Indre, frie værker vokser frem under arbejdets gang. Det kan være mindebilleder af eksotiske steder i fjerne lande, en smuk sten eller en tabt fjer på en strand. Jeg maler både abstrakt og figurativt. Dog har det figurative den seneste tid fået mere plads og farverne får altid større betydning end selve motivet, forklarer Ewa-Britt Andersson

Hun er født og opvokset i Västra Värmland, Sverige. De sidste 30 år har hun delt sin tid mellem Göteborg og Skagen.

- Jeg har studeret akvarel, croquis, skulptur og kunsthistorie på forskellige uddannelser heriblandt Gerlesborgsskolan i Bohuslän i Sverige og Fiorens Academy of art i Göteborg, Sverige.

Ewa-Britt Andersson er uddannet Vedic art underviser og symbolpædagog og afholder kurser i disse emner i Göteborg. Hun er ligeledes en af initiativtagerne bag kunstgruppen Artha i Göteborg. I 2012 modtag den skvenske maler Helge Axelsson’s Stiftelsens stipendium og udvalgt til udstillingen ’Ljuset i Norden’, som blev vist på Edsvik Konsthall i Stockholm/Sollentuna i 2017.

Ewa-Britt Andersson har deltaget i flere udstillinger i eget navn og sammen med andre i både Danmark, Sverige og Shanghai, Kina.

Se mere på Ewas hjemmeside: www.anderssonsatelie.se

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...