Filmmaskinen og Kystmuseet får del i midlerne

KOMMUNEN: Region Nordjylland har uddelt penge fra Kulturpulje 2019 til en række nordjyske projekter.

De handler alle om at udvikle den nordjyske kulturarv og de særlige potentialer, vi har, rundt om i Nordjylland eller om at skabe nye samarbejder.

Regionsrådet uddeler støtte fra kulturpuljen én gang om året.

I 2019 er der fokus på projekter med fokus på kulturarv og stedbundne kvaliteter og på projekter, hvor kulturlivet søger nye former for samarbejde.

- Vi er glade for at kunne bidrage til udviklingen af det nordjyske kunst- og kulturliv med pengene fra vores kulturpulje.

- Ansøgningerne til årets pulje viser, at der i Nordjylland er mange gode idéer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet.

- De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og de handler både om kulturarv, folkemusik, internationalt samarbejde og kunsthåndværk.

- Herudover er der en række ambitiøse talentudviklingsprojekter inden for både film, musik, scenekunst og litteratur.

- Samlet set kommer de til at promovere Nordjylland og skabe glæde for rigtigt mange nordjyder.

- Jeg er overbevist om, at de vil sætte varige spor og være med til at skabe gode kulturmiljøer i mange lokalområder. Men, kultur er også grænseoverskridende.

- Derfor er det så vigtigt, at vi som region kan støtte projekter, der går på tværs af institutioner og geografi, siger Ole Stavad, der er formand for Udvalg for Regional Udvikling.

Et af de støttede projekter er skabt i et samarbejde mellem alle de statsanerkendte kulturhistoriske museer i Nordjylland. Projektet hedder ”Vores Nordjylland”, og det involverer en række helt almindelige borgere i hele Nordjylland.

I samarbejde med museerne skal de sætte ord og billeder på den nordjyske identitet, som den ser ud i dag fra netop deres synsvinkel.

Det hele munder ud i en vandreudstilling, der vises i alle dele af regionen og regionen og bevilget 250.000 kroner til projektet.

Med i projektet er Kystmuseet i Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Desuden er der en stor udlodning, idet FilmMaskinen under Musikskolen får 230.000 til det videre arbejde med netværk og aspiranter.

Endelig er der støtte til projekt Life-Boats videre færd ud i verden.

De sejlende kunstværker er skabt af kunstneren Marit Benthe Norheim,som også har stået bag værket Fruen fra Havet - den dobbeltsidede galionsfigur, der er blevet et elsket vartegn for Sæby.

I år tog projektet en tur op langs østkysten og gæstede Sæby, Strandby og Skagen og næste år skal sejladsen så bringe værkerne til Norge. Der er givet 190.000 kroner til dette projekt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...