Unik koncert på Skagens Museum og blåstempling af kammermusikfestival

Klapsalverne ville næsten ingen ende tage i Plesnersalene på Skagen Museum, efter at de professionelle musikere, der medvirkede i Skagens første kammermusikfestival i weekenden, havde bevist deres kunnen.

Festivalen er kommet til i et samarbejde mellem museet og kulturcenter Kappelborg og koncerten blev indledt af den verdenskendte danske cellist Andreas Brantelid.

- Det er en stor glæde for mig at være med til at indvie den første festival, sagde Andreas Brandelid og fortalte om celloens historie som oprindelig et basinstrument, men forfinet med højere toneleje af Stradivarius.

Netop den første cello fra den ellers mest violin-byggende italienske mesters hånd, er fra 1707, og er i Brantelids besiddelse, og han åbnede med stor passion koncerten med Bach’s første suite for solo-cello, og hvor de seks satser er skrevet over gamle danseformer.

Herefter fulgte violinist Ana Feitosa, Ensemble Midt/Vest, soloviolinist Tue Lautrup, Aarhus Symfoniorkester, og solist Andreas Brantelid på cello med Trio i D-mol af Vivaldi, “La Folia”, der betyder fjollerier og blev leveret på højt-højt niveau.

Som afslutning Mozarts fortryllende vidunderlige klarinetkvintet for klarinet og strygere, det første værk skrevet med den besætning overhovedet, og med nu også den forrygende velspillende soloklarinetist Mathias Kjøller, Aarhus symfoniorkester, samt Stine Hasbirk Brandt, DR’s Symfoniorkester, på bratsch til at fuldende kvintetten.

De fire satser blev spillet så vidunderligt, som kun kammermusik kan lyde, når alle orkesterstemmer taler sammen, som blev de forenet i en krop og sjæl.

Goethe har sagt, at kammermusik, der jo spilles af små ensembler og uden dirigent, er som mennesker, der mødes omkring et bord i samtale og hvor alle facetter og følelser rammer sammen i fælles harmoni.

Det var en koncert-afslutning, der blev netop så intens og smuk, at det var lige før Anna Ancher og Marie Krøyer vendte sig om i deres lærred bag musikerne og smilede et “tak”.

Da publikums applaus endelig stilnede af, lovede kulturcenterleder Lars Ilum, at den første festival ikke bliver den sidste, og aftenens vært, museets kommunikationschef Niels Bünemann, nikkede med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...