Kappelborg byder op til foredrag om vores folkekære musiker

SKAGEN: I efteråret 2018 mistede Danmark sin nationalskjald nummer et – Kim Larsen. Inden nåede han at fortælle om sine første unge år til forfatter Jens Andersen. Mandag den 30. september, kl. 19.00-21.00, i Salen på Kappelborg, Skagen, fortæller Jens Andersen med udgangspunkt i bogen ”Kim Larsen - Mine unge år”.

I foråret 2018 begyndte forfatter Jens Andersen at interviewe den folkekære musiker om hans farverige liv. De nåede til begyndelsen af Gasolintiden, og her sluttede historien desværre, men de fik heldigvis meget med. Fra 50’ernes København, venskaber, forelskelser, højskoleophold, første ægteskab og barn, dannelsen af Gasolin og hippietiden på 70’ernes Christianshavn.

Det er et meget personligt og fint portræt af en romantiker og fritænker. Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng. Kim drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde han et vågent, men frygteligt genert, øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Forfatter Jens Andersen har tidligere skrevet meget læste biografier om blandt andet H.C. Andersen, Dronning Margrethe, Kronprins Frederik, Astrid Lindgren og Ole Lund Kirkegaard. I foråret 2019 modtog han Læsernes Bogpris for ”Kim Larsen - Mine unge år”.

Billetter til foredrage finder du på bibl.frederikshavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...