DR og biblioteker i Frederikshavn sætter fokus på litteraturen

KOMMUNEN: I de kommende fem uger dykker de danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ’Med andres ord’.

I Frederikshavn Kommune har bibliotekerne valgt at arrangere noget for både børn og voksne.

For de voksne er der viseorkestret ”Halfdanskerne” og for de små har børnehaverne i både Aalbæk, Østervrå, Sæby, Skagen samt Frederikshavn med stor begejstring taget i mod tilbuddene om ”Tegn & Fortæl med Halfdan Rasmussen”, hvor bibliotekerne i de tre sidstnævnte byer melder om næsten alt udsolgt.

- Temaet har særligt fokus på litterære citater, for vi gerne vil springe direkte ind i en følelse eller oplevelse fra værket, man kan relatere til uden først at skulle igennem en forside, titel eller forfatternavn, der måske ikke umiddelbart vækker så meget genklang i eget liv, siger Nikolaj Vitting Hermann, Tværgående redaktør i DR Medier.

- Jeg synes allerede vi gør meget her i Frederikshavn Kommune for at sætte fokus på ord og litteratur, blandt andet med Poesiparken, og jeg er kun glad for, at vi er den del af en fælles kampagne, der støtter dette fokus, fortæller Anette Ravnholt, centerchef for Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune.

- Som mennesker har vi ofte blot fokus på at se fremad; men vi har også brug for at se os tilbage for ikke at miste overblikket, siger Anette Ravnholt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...