Musikforedrag på Kappelborg midt i februar

SKAGEN: I år er det 50 år siden bandet Gasolin blev dannet, og tirsdag 12. februar, kl. 19.00-21.00, kan bydes der i Salen på Kappelborg til musikforedrag ved musiker Thomas Ulrik Larsen.

Han vil gå bag om Gasolin i foredraget ”Masser af Succes”

Det er historien om et af Danmarks største rockbands til dato – i hvert fald hvis ambitioner, folkeligt tække og eviggrønne sange er kriteriet. Bandet blev dannet i 1969 og var bestående af Wili Jønsson, Franz Beckerlee, Bjørn Uglebjerg – senere erstattet af Søren Berlev – og Kim Larsen.

Gasolin’s rødder rækker tilbage til slutningen af 1960’erne i Sofiegården på Christianshavn. I midten af 1960’erne flyttede Wili Jönsson og Kim Larsen ind på Sofiegården. Ligeledes kom Franz Beckerlee ofte på Sofiegården, og han og Wili Jönsson begyndte at skrive sange og øve sammen. De fire bandmedlemmer udviklede sig til blive en kæmpe succés i hele Norden i den 9-årige periode, de blev sammen, og hits som ”Rabalderstræde”, ”Kvinde min”, This is my life og ”Masser af succes” og mange flere kom til verden. Uoverensstemmelser i bandet gjorde at Gasolins sidste koncert blev spillet den 21. august 1978 i Folkets Park i Malmø.

Thomas Ulrik Larsen er uddannet ved Institut for Musikvidenskab i København og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har en bred viden om musik, er både sangskriver, musiker, freelance-guitarist, musikskolelærer og skribent. Sideløbende driver han virksomheden ”Foredrag om rockens mesterværker”, som er en af de mest anerkendte på området i Danmark. Desuden har han skrevet en del artikler til bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Han har tidligere gæstet Skagens Bibliotek med et musikforedrag om Bob Dylan.

Bestil billetter til et både sjovt og eftertænksomt koncertforedrag, hvor Thomas Ulrik Larsen fortæller og selv spiller udpluk fra Gas-sangbogen – både hits og sjældent hørte numre.

Billetterne kan købes på bibl.frederikshavn.dk eller på et af de lokale biblioteker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...