To elever på Aalbæk Skole har udstillet en del af deres store samling af miltærudstyr

AALBÆK: To drenges fritidsinteresse er på Aalbæk skole blevet til et undervisningsforløb – ikke udført af lærer, men derimod af de to drenge selv.

Det er 13-årige Harvey Gaaei Nielsen, 7. årgang og Tristan Hårdberg Nielsen fra 6. årgang også 13 år, der har rykket deres store passion ind i et mindre klasselokale.

Lokalet er fyldt helt op med alskens militære ting, som uniformer, hjelme, ammunition, gasmasker, feltrationer og meget mere fra omkring 2. verdenskrig og til nu.

- Jeg startede på det for 5 år siden, fortæller Harvey Nielsen. Fra min bedstemor fik jeg en army trøje og fra min papfar et lille emblem. Han havde ikke fået afleveret sit soldaterudstyr, så jeg fik gasmaske, uniform, tasker, hjelm og andet. Han fortalte om militæret og jeg synes det lød spændende. På den måde startede jeg samlingen.

Harveys ven Tristan fik også smag for samlingen og fik stor lyst til at være med til at samle.

Lærer Mette Nielsen, fandt ud af at drengene havde den samling og foreslog at lave en udstilling på skolen.

Desuden ville det være fint, hvis det kunne indgå i et undervisningsforløb.

- Det er helt fantastisk med udstillingen. Hver gang nogen er optaget af noget, bliver man inspireret, siger Mette Nielsen. De har undervist i andre klasser hele ugen og den læring man får ved at undervise andre er guld værd. Begge drengene har en kæmpe viden på området og jeg er meget imponeret over alt det de ved og har tilegnet sig.

Undervisningen foregår i lokalet midt i udstillingen. Meningen var at klasserne fik 1 time, men det blev hurtigt til 2 timer, da begge drenge var meget inspireret og øste ud af deres store viden på området.

Der er indlevelse i deres fremlæggelse af deres interesse. Spørgelysten var også stor blandt de andre elever.

- Det er gået fint med at undervise i vores militære udstyr, siger de begge. Selv de yngre klasser synes det lød spændende. Det var også hyggeligt og spændende at skulle stå foran vores klassekammerater, hvoraf nogle lige skulle prøve gasmasken.

Tristan fortalte at én af de ting han sætter pris på, er en dansk luftværns skråhue. Den har tilhørt hans morfar, som var i luftværnet.

Harvey og Tristan mener selv at de har over 1000 forskellige militære ting. Det er ikke alt der er udstillet på skolen. De har stadig mange ting i hjemmet.

- Drengene har styr på hvornår tingene er fra, hvornår det har været brugt og til hvad og alt fakta omkring historien, siger Mette Nielsen. Det er en interesse som få har og det er sjovt at vise andre, at man kan have en særlig hobby.

- Hvis vi som lærer skal undersøge noget omkring det militære til undervisning, vil vi som en selvfølge spørge Harvey og Tristan til råds, understreger Mette Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...