Stor, større størst -120 folkeskoleelever besøgte 13 virksomheder i Skagen

At der bliver rift om de unge, når jobbene i fremtiden skal besættes er velkendt. Det vil 13 maritime virksomheder i Skagen gerne imødekomme og derfor har de inviteret alle 10. klasses elever fra Frederikshavn Kommune på besøg. Her skal de høre, mærke og prøve hvordan det er at arbejde i en maritim virksomhed.

I 2017 besøgte 68 elever de maritime virksomheder, i 2018 var tallet 90 og i år besøger 120 elever virksomhederne i Skagen. Bag arrangementet står det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Frederikshavn kommune, EUC Nord og Serviceteam Skagen.

Arrangementet har navnet ”Workforce of the Future” og er målrettet folkeskoleelever. Det er femte gang, at arrangementet afholdes, som har været en stor succes.

”Vi arbejder tæt sammen med de maritime virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommunen, Dansk Metal mfl. på at øge kendskabet blandt de unge og deres forældre til de attraktive uddannelses- og jobmuligheder på alle niveauer i den nordjyske maritime branche. Med Workforce of the Future arrangementerne – som et ud af mange initiativer - ønsker vi i højere grad at åbne de unges øjne i forhold til et maritimt karrierevalg”, siger Peter Møller fra MARCOD.

For at forberede eleverne til dagen har ungdomsuddannelsesvejlederne hos kommunen forud for arrangementet besøgt eleverne i klasserne for at forberede dem til dagen.

”Vi er en multinational virksomhed i verdensklasse og vi ligger i Skagen. Det vil vi rigtig gerne formidle til de unge, så de både ved, at vi har behov for dem og så de har en bedre forståelse for de produkter, vi laver.” siger Susanne Nielsen fra Scandic Pelagic.

Også hos en af de mindre virksomheder glæder man sig over, at så mange unge er nysgerrige på arbejdet på havnen. Cato Christensen fra SKAW Inspektion udtrykker det således:

”Når vi arbejder hernede på havnen, så kan vi måske godt være lidt usynlige for de unge, da det jo kun er vores skilt på facaden, der afslører hvem vi er. Vi har derfor glædet os meget til at få besøg af de unge og vise dem vores virksomhed. I processen omkring landing af både konsum- og industrifisk er vi det uvildige led imellem køber og sælger. Vi redegør og garantere for bl.a. størrelser og temperaturen igennem hele losse forløbet og er overbevist om at et arbejde som dette kunne interessere en del unge mennesker.”

Deltagende virksomheder

Karstensens Skibsværft, KS Elektro, Saga Shipping, Skagen havn, Launis, Color hotel, Scandic Pelagic, FF Skagen, SKAW Inspektion, Hauschildt Marine, Jyske Bank, SeaMech og Egersund trawl.

Sponsorer:

Serviceteam Skagen, Dansk Metal og EUC Nord.

Arrangører:

MARCOD, Dansk Metal, EUC Nord, Frederikshavn kommune

Fakta om MARCOD:

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD har 260 medlemmer. MARCOD er en specialiseret maritim erhvervsfremmeaktør med indgående kendskab til den maritime branche og et omfattende netværk til maritime aktører i Danmark og internationalt. MARCOD er etableret ultimo 2010 og støttes i perioden 2016-19 af Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, nordjyske kommuner og havne, maritime netværk, medlemmer og diverse fonde. MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver endvidere Scale-up Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. Læs mere på vores hjemmeside www.marcod.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...