25 dygtige lærlinge fra hele landet er blevet valgt ud af 270 indstillede kandidater

KØBENHAVN: Lastvognsmekaniker Martin Rod Jespersen fra Skagen var blandt prismodtagerne 27. september da metalindustrien hyldede 25 af sine største talenter i Den Sorte Diamant i København, da ML-Prisen blev uddelt for 16. gang.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Martin og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Både skole og virksomhed skal indstille.

Martin har gået på TECHCOLLEGE og været i lære hos Automobilfirmaet Im. Stiholt. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Martin sætter en ære i den faglige stolthed. Han bruger fagteorien til at løse komplekse opgaver i værkstedet og udfører altid sine opgaver med seriøsitet og præcision. Martin er ekstremt venlig og tjenestevillig, og så udviser han godt kammeratskab både over for kolleger og klassekammerater.

Selv giver Martin følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

- Jeg brænder for mit fag, og jeg har kæmpet hårdt for at blive rigtig dygtig. Ingen dage er ens på værkstedet, og det er meget motiverende for mig. Man kan sige, at jeg har fundet min rette hylde.

Da alle 220 gæster var på plads i Dronningesalen, indtog formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI’s erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen, talerstolen.

- Tak, fordi I har valgt en uddannelse, som både ruster jer og virksomhederne til fremtiden. Hvis vi ikke har nok faglærte medarbejdere, er der ikke meget at bygge videre på. Det er alvor, når vi siger, at der er brug for, at flere gør som jer - og at virksomhederne stiller praktikpladser til rådighed, sagde Lone Folmer Berthelsen.

Vigtigt at fejre de ekstraordinært dygtige

Under prisoverrækkelsen deltog også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i stedet for undervisningsminister Merete Riisager, som var blevet forhindret i at deltage.

- Det er dejligt, når vi festligholder, belønner og tør tale om dem, der gør en ekstraordinær forskel. Det skal vi blive bedre til i lille Danmark, for hvis vi skal blive ved med at gøre en forskel i verden, er vi afhængige af, at der er nogen der er ekstraordinært dygtige, og det er I, lød det fra beskæftigelsesministeren.

Herefter blev hver prismodtager kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster. Til slut kom næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, på scenen.

- Jeg håber, at I vil være jeres position som rollemodel bevidst og bruge den - til at hjælpe de unge, I møder - men også til at sende beskeden om, at en erhvervsuddannelse er mulighedernes uddannelse, videre til arbejdsgivere og politikere, sagde Kasper Palm.

Igen i år var antallet af indstillede til ML-Prisen rekordhøjt. Flere end 270 nyuddannede svende var indstillet til den ærefulde pris. De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøve og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdsplads.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...