Expert i Ålbæk har lejet hallen på Hotel Hvideklit til deres jubilæumsmesse

ÅLBÆK: Skal der være fest, så lad der være fest. Sådan kunne man forestille sig indehaverne af Expert i Ålbæk Peter E. Nielsen og Michael Olsen har sagt til hinanden, da de besluttede sig for at markere forretningens 40 års jubilæum med en messe. Ikke bare en dag men fredag, lørdag og søndag i den kommende weekend.

De tog en tur til det nye Hotel Hvideklit (Den tidligere Sundhedshøjskole Diget) og lejede deres hal. Så nu er de i fuld gang med at stille op og gøre klar til fredag 14. september kl. 12. Her har borgmester Birgit S. Hansen meldt sin ankomst, og kender man hende ret, vil hun komme med flere sjove bemærkninger til hendes politiske kollega Peter E. Nielsen, som altså har 40 års jubilæum som forhandler af radioer med meget mere.

Jubilæumsmessen byder på flere gæsteudstillere: Møbelhandler Erling Christensen, Holte Vinlager, Verisure alarmer, Ålbæk Bugt antenneforening og Nordic Care, der tilbyder skønhedspleje. Hotel Hvideklit stiller om med en café, og udover at besøge messen kan man også kigge lidt rundt på Hotel Hvideklit.

Peter Nordradio hedder Peter E. Nielsen stadig i folkemunde er en driftig herre.

- Nordradio var et skidtgodt brand, siger han.

Forretningen ved rundkørslen i Ålbæk er blevet udvidet flere gange. Der til kommer, at han på et tidspunkt ejede forretninger i andre byer. Radiohuset i Bindslev drev han og det samme gjaldt en radio-tv forretning i Frederikshavn.

Hovedforretningen i Ålbæk kom for tyve år siden med i Expert-kæden, og der er også kommet hvidevarer til.

- Så du skal komme ud på messen og se det sidste nye inden for kølefrys. Et køleskab med en stor indbygget iPad, så du kan styre dit køleskab via nettet, og blandt andet holde styr på at dine madvarer, fortæller han begejstret.

- Eller hvad med at kigge på et tv med 75 tommers skærm? Vi laver også et gamerhjørne, hvis det var noget.

Peter E. Nielsen fejrer altså 40 års jubilæum som erhvervsdrivende og ingen er i tvivl om, hvor han driver forretning og bor. Han kendt for sit store engagement i Ålbæk, og det var også en sag fra byen, der fik ham til at blive aktiv med kommunalpolitiske emner. Det var i 1980.

- Der var planer om at ensrette Centralvej. Det indkaldte jeg til protestmøde om og samlede underskrifter som jeg afleverede til borgmester Nibe-Hansen og så kom politikerne i Skagen på andre tanker.

Peter E. Nielsen fortæller at han derefter var med til at stifte byens handelsstandsforening.

- Den gang havde vi fire købmænd og en brugs i byen, og de talte ikke med hinanden. Men jeg fik dem overbevist om, at vi var stærkere, hvis vi stod sammen.

Han griner og fortæller, at efter den stiftende generalforsamling blev de stridende parter ret berusede.

- Vi havde tre pengeinstitutter i byen, som alle ville give en lille en til den nye handelsstandsforening. Den nye bestyrelse ville også gerne give en omgang, og det endte med, at købmændene stod og tissede over kors. I det hele taget var der tradition for at vores generalforsamlinger varede til den lyse morgen, og nogle af deltagerne gik direkte på arbejde.

Han er fortsat formand for handelsstandsforeningen og ønsker virkelig at fremme erhvervslivets vilkår i byen.

Derfor er det også kendetegnende for ham, at han ikke ønsker sig gaver til firmaets jubilæumsfest, der holdes 29. september på Hotel Hvideklit.

For som der står på invitationen: I stedet for gaver ønskes et beløb indsat på jubilæumskonto, hvor pengene vil gå til udsmykning og tiltag til fremme af erhvervslivet i Ålbæk By.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...