Skagboen Mads Toghøj holder fra sin nye hjemmebane på Sydfyn i disse Coronatider humøret oppe ved at lave koncerter direkte på Facebook fra sit hjem og fra spillestedet Kulturpaladset i Svendborg.

-Jeg har brug for at spille, og når vi nu ikke kan komme ud og give koncerter, er jeg glad for at kunne lave to ugentlige live-koncerter på Facebook. Hver tirsdag og lørdag får humøret en tand i vejret både hos mig selv og min kone Nette samt hos de flere hundrede, der kigger og synger med, fortæller Mads Toghøj.

Skagboen, hvis morfar var den syngende sømand Fisker Thomas, søgte for nogle år siden nye græsgange på Fyn i forbindelse med en række spændende musikalske udfordringer.

- Skagen fylder stadig rigtig meget i mit hjerte, og jeg spiller meget i min barndomsby, bare ikke lige nu, hvor så meget er lukket ned. Derfor er det fint at kunne holde det hele ved lige med koncert hver tirsdag fra Kulturpaladset i Svendborg og hver lørdag fra mit hjem, hvor fruen Nette også spiller en vigtig rolle.

- Vi kan se, at rigtig mange følger med fra hele landet, og vi får mange positive tilbagemeldinger om, at vi gør en forskel. Specielt koncerten lørdag er blevet til et helt program, hvor vi laver optakt, konkurrencer og forskellige indslag. Folk ønsker numre, mens jeg spiller, og de sender hilsner til hinanden. Det er sjovt for os og vist også for dem, der kigger med klokken 16.

Mads Toghøj glæder sig til igen at komme ud at spille foran et publikum, og han håber, der snart bliver åbnet for koncertstederne.

- Denne tid og de mange søde reaktioner på koncerterne understreger med al tydelighed, at et samfund er utroligt fattigt uden kultur, uden musik, uden koncerter og uden mulighed for at være sammen med andre.

Skagboen har fået aflyst alle jobs indtil videre og ser frem til snart igen at træde op på scenerne.

- Vi har en række koncerter planlagt i efteråret blandt andet 12. september ved en teltfest i Aalbæk, hvor havnefesten måtte aflyses. Så laver de teltfesten med nogle af de samme musikere. Det er godt tænkt.

-I oktober og november skal jeg med mit fantastiske orkester Rødderne på en turne blandt andet til Silkeborg, Svendborg, Brønderslev og Kulturhus Kappelborg i Skagen den 30. og 31. oktober. Min gode ven og store forbillede Jens Memphis er med i Brønderslev og Skagen, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Indtil videre og forhåbentlig ikke i alt for lang tid må Mads Toghøj og hans mange fans nøjes med at glæde sig over live-koncerterne på Facebook.

Mads Toghøj fik sin debut på sidste skoledag for 9. klasse i maj 1997 på Skolemarken i Skagen, hvor han udklædt som Elvis sang ”That’s Alright Mama” foran elever og lærere. Skagens Avis bragte billedet på forsiden.

Sammen år dannede han sammen med nogle venner et band, som samme avis uden at spørge døbte Mads Toghøj Band. De unge skagboer udgav i 1999 under samme navn cd’en ”Nostalgi”, og siden kom flere til - senest ”Rødder” for nogle år siden med Mads Toghøjs egne numre som for eksempel ”Lysets Land” og ”Min Barndomsby” samt tre af de gode sang fra morfars omfattende repertoire. Det er sange, som snart 40-årige Mads Toghøj også spiller live – på Facebook hver tirsdag og lørdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...