Vi er gode til at bruge den nye sorteringsordning

SKAGEN: Her i kølvandet på den store omlægning med affaldssortering i kommunen, får husejerne et stort skulderklap af Forsyningen.

- Vi kan allerede nu se, at husejerne har fanget budskabet om, at affaldet skal deles op i madaffald og restaffald.

Den første indsamlingsrunde er gennemført, og vi er meget overraskede over, hvor godt affaldet er sorteret, lyder det fra en glad affaldsdirektør i Frederikshavn Forsyning, Tore Vedelsdal.

Han fortæller, at madresterne i høj grad er havnet i det mindste rum i den nye beholder, og at det første læs madaffald er kørt videre til behandling og forgasning på et biogasanlæg.

- Der er brug for nogle tilretninger hist og her, blandt andet skal enkelte husstande have en anden størrelse beholder, men det er i småtingsafdelingen. Overordnet set er indfasningen af den nye beholder gået helt efter planen, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med.

Tore Vedelsdal opfordrer husejerne til at tjekke, om beholderen står rigtig. Det gør den, hvis hjulene vender ud mod skraldemanden på tømmedagen.

Så er den nemlig lige til at gribe fat i og køre afsted med, og det er vigtigt for skraldemændenes arbejdsmiljø.

- Indsamling af affald er et hårdt fysisk arbejde, og det er ekstra belastende for arme og ryg, hvis skraldemanden hver dag skal vende mange tunge beholdere. Låget har to hængsler, så du kan let åbne beholderen, selv om hjulene vender ud mod skraldemanden, pointerer affaldsdirektøren.

Madaffald bliver forvandlet til biogas, der bliver brugt til el, varme og brændstof.

Det er godt for miljøet, og det er med til at holde prisen på indsamling og håndtering af affald nede.

På Forsyningens hjemmeside kan du se, hvornår din beholder bliver tømt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...