DÅB: Elever på EUC Nord har som det første sted nu et skoleskib på land

FREDERIKSHAVN: Direktør for brancheforeningen Danish Maritime Jenny Braat fik lov at foretage den usædvanlige skibsdåb ved at knude en flaske champagne på en af de stolper, som det nye skib på EUC Nord står fast plantet på. Det vakte latter, at EUC Nords ansatte havde tænkt så konkret, at lave en sådan konstruktion og gemt den i en boks, da deres nye læringsmiljø blev indviet. Jenny Braat døbte skibet M/S Nordlys og indviede dermed det første læringsmiljø af sin art i Danmark på EUC Nord i Frederikshavn.

M/S Nordlys er en tro kopi af et skib, og tanken er, at når eleverne fra de forskellige linjer elektriker, smed og skibsmontør er om bord på samme tid, vil de lære af hinanden, og derved vil tværfagligheden bli e styrket. Ideen om et flydende læringsmilljø er så unik, at en række fonde og virkesomheder har bakket op om projektet, som koster i omegnen af 10 millioner kroner. Men der til kommer de mange timer, som lokale virksomheder har brugt på at få skibet sat i søen, så der er alt om bord, som man har brug for at vide, når man er ved at uddanne sig indenfor den maritime sektor.

M/S Nordlys er i tre etager

- Det vil også være oplagt for Martecs studerende (maskinmestre), at bruge skibet og EUC Nords elever, når de har med ledelse af arbejdsprojekter, forklarer uddannelseschef på EUC Nord Hans Ulrik Møller.

Ny efteruddannelse

Han kan også offentliggøre, at EUC Nord netop har fået en godkendelse som efteruddannelsessted for den maritime branche, og at man også kommer til at køre kurser for udlærte elektrikere m.v.

- Vores plan er, at starte op med at bruge skibet efter sommerferien, for der mangler stadig at blive installeret en del ting på skibet, før det kan bruges som undervisningssted, forklarer Hans Ulrik Møller og siger at leverandørerne ikke har fået leveret alt de skal til denne indvielsesdag, så derfor er skibet ikke klart, men nu er det i hvert fald døbt og har fået en masse held og lykke med på vejen af de mange fremmødte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...