August er noget havørred-fiskerne ser frem til.

De første havørreder kommer op i åerne sidst i juni / først i juli måned, men der er nu for alvor optræk af fisk. Selvom de først skal gyde til vinter langt oppe i vandsystemet – så er august og september top-måneder for lystfiskeren.

Havørrederne er her nu, men de kommer ikke hjem i sofaen til dig…...

Elling Å, Sæby Å og Voer Å er fine steder her i de østlige Vendsyssel, men det kræver medlemskab af en lokal lystfiskerforening hvis du vil prøve fiskeriet. Eller tilladelse fra landmanden.

Man kan dog også købe fiskekort for én dag. Vil du prøve Elling Å kan dagkort købes hos Jagt og Fiskeri i Danmarksgade eller hos tankstationen på Gl. Skagensvej i Frederikshavn.

Det er ikke nogen man fanger mange af, selvom der i Frederikshavn var en pensioneret skolelærer der fik en del fisk sidste år – en havørred er en flidspræmie – og du skal ud mens tid er. Efter lidt regn er godt. Fiskene er der selvfølgelig også når vandstanden er lav i åen – men fiskene er sky og gemmer sig, og svære at komme kontakt med.

Kommer der meget regn finder der ny opgang sted, og så ”skubber fiskene lidt til hinanden” og skifter plads.

Mange bruger spinder og blink, men nogle få sværger til fluefiskeriet.

I lystfiskerforeningen ligger klublivet lidt stille i sommerhalvåret og der er ikke meget aktivitet i klubhuset i Århusgade. I august tyv-starter foreningen deres klubaftener ude ved åen. Det er torsdag aften i hele august måned og det foregår på ”engen” . Hvor er så det. Man kører nordpå fra Frederikshavn mod Skagen. I rundkørslen lidt nord for Elling kører man mod Strandby. Lige efter man har passeret banen drejer man til højre ad en grusvej langs banen….en lille kilometer fremme kommer mødestedet. Nemt at finde – de holder gerne et par biler.

Lystfiskerforeningens formand René Carlsen oplyser at man godt må kigge ud selvom man ikke er medlem – der er altid lidt godt fiske-sladder.

De fleste havørreder der fanges i Elling Å er mellem 40 og 60 cm lange – men af og til bliver der fanget større fisk.

Her er eksempler på fine fisk fanget her i sommer.

67 cm 3,1 kg.JPG

67 cm 3,1 kg

75 cm 4,9 kg.JPG

75 cm 4,9 kg

Husk også at august er topmåned for fiskeri efter makrel, de første er allerede fanget på den nye mole i Frederikshavn.

Jeg vil gerne bringe din fiskehistorie i Lokalavisen – næste gang til september.

Telf.: 29 93 76 92 eller h.v.jakobsen@webspeed.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...