Glaspusterblæser Niels Christian Olesen havde fået en særlig opgave om, at fremstille en ”lysholder” til Vester Hæsinge Kirke på Fyn. Den skulle ikke ligne de lysglober eller lyshimler, som ofte ses i de kristne kirker, skulle være unik.

En lysglobe er et stykke kirkeinventar, som er kommet til indenfor de seneste år. Det at tænde et lys er kendt fra den katolske kirke, men er også en tradition fra den tidligste kristendom. Her kan man tænde lys for en man holder af, en man savner, noget der bekymrer dig eller noget du glæder dig over.

For 10 år siden leverede Niels Christian en altertavle til Kvorning Kirke, og siden er der blevet bestilt og lavet flere til landets kirker, så det er ikke ukendt for ham, at arbejde med den kristne kirkes relikvier.

Med udgangspunkt i at kristendommen forbindes lys, med noget positivt: Liv, klarsyn og håb, har Niels Christian Olesen designet et mere end to meter højt messingkors, som han har fået fremstillet af Jesper Schøler hos Ejvinds kleinsmedie og maskinfabrik i Skagen.

På messingkorset se ses et dansene par fremstillet i glas og på toppen ses et hjertet ligeledes i glas. Korset har to tværgående stag, hvor det øverste symboliserer korset og troen, det nederste et anker, som er symbol på håb og hjertet i toppen symboliserer kærligheden, som er det største, forklarer Niels Christian Olesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...