Liv Lundholm kan glæde sig over, at publikum har taget godt imod hendes dokumentarfilm og griner på de rigtige steder

SKAGEN: Liv Lundholm fra Skagen var meget spændt på, hvordan publikum ville tage imod hendes nye dokumentarfilm ”Stjernerne i Nord”. Altså ikke det publikum, som enten er eller kender de medvirkende i filmen om de ansatte på værkstedet Nordstjernen. Men hvordan ville folk som bare ved, at filmen handler om udviklingshæmmede fra Skagen reagere?

- De grinte på de rigtige steder og forstod budskabet i filmen, siger Liv Lundholm, som vi mødes med på netop Nordstjernen, hvor filmen er optaget.

Her er stjernerne i fuld gang med deres arbejde, og netop deres stolthed og glæde ved at have et arbejde er en vigtig pointe i Liv Lundholms film.

Stjernerne i Nord havde premiere 14. december og for de medvirkende handlede det mest om at de glædede sig til at komme i biografen.

- De spurgte mange gange om de snart skulle i biografen og om de ville få popcorn, fortæller Liv Lundholm med ømhed i stemmen.

For hun kender de medvirkende godt. Ideen til filmen fik hun som pædagogstuderende, da hun var i praktik på værkstedet Nordstjernen.

- I starten ville jeg sætte fokus på de ting, de fremstiller på Nordstjernen, men det kom hurtigt til at handle om de mennesker, der arbejder her.

Det gør Stefanie Sørensen blandt andet.

- Jeg samler pinde til brændeovn, som folk kommer og køber, fortæller hun.

- Det er skønt at folk, nu kommer og spørger nede i byen om jeg ikke er med i filmen. Jeg er en genert pige, men det var rigtig sjovt at være med, og folk er glade for filmen siger de.

I en anden del af værkstedet er Daniel Karstenskov Larsen i gang med at bore huller i de sorte læhegn. Han har travlt, er koncentreret, og siger venligt at han kun har tid til at tale med journalisten, hvis hun går med hen til boremaskinen. Faktisk er det langt mere interessant at fortælle om arbejdet på Nordstjernen, der foregår nu og her end at tale om en film, som blev vist for flere uger siden, og som han nok ikke skænker mange tanker mere.

Karsten Klim er pædagog og murer på værkstedet og er derfor også med i dokumentarfilmen.

- Man skulle lige vænne sig til at have et kamera i nakken. Men jeg synes Liv har fået lavet en film, som fortæller rigtig godt, hvilken stolthed det giver for de ansatte her på værkstedet at gå på arbejde.

Samtidig håber han også at filmen kan biddrage til at folk tager kontakt til Nordstjernen og bestiller konkrete opgaver hos dem.

Liv Lundholm har haft super travlt med at gøre filmen færdig. Hun har selv lavet alt på filmen blandt andet klipningen.

Det er første gang, hun laver en dokumentarfilm. Hendes andre værker har været kortfilm.

- Jeg synes ikke det er meget anderledes at lave dokumentar. Det handler om at fortælle en god historie.

Livs egen historie har i øvrigt taget en spændende drejning. Hun er droppet ud pædagogstudiet for at arbejde med film. Samtidig med hun arbejdede med at færdiggøre Stjernerne i Nord var hun ansat som instruktørassistent på en ny dansk dramaserie, som skal sendes på Kanal 5 i løbet at foråret. ”Gidseltagningen” hedder den og en del er optaget på Læsøfærgen Ane, men det er en helt anden historie. Det var arbejdsdage på 12 timer hver dag i fire måneder. Hun knoklede.

- Så når du og andre spørger, hvad jeg nu skal lave, er svaret: Ud at vise og fortælle om Stjernerne i Nord, og ellers slappe lidt af.

Filmen skal vises til to udsolgte forestillinger i Skagen 17. og 20, januar og igen i Skagen Bio 25. januar.

- Desuden skal den vises for alle besøgsvenner i Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Bibliotek vil også gerne vise den en aften. Jeg satser også på at vise den for eleverne på pædagogstudie på UCN og så har dagtilbuddet i Hjørring vist interesse.

Og her på Nordstjernen går livet videre. Premieren var en kæmpe oplevelse for dem alle, men nu er der opgaver at løse. Et arbejde, der skal passes.

De er med i filmen

Bente Böck Skytte

Christian Skytte

Brita Thomsen

Flemming Christensen

Erik Ludvig Larsen

Karin Amstrup Madsen

Erik Nielsen

Jes Graven Larsen

Torben Emil Jensen

Ditte Back Olesen

Leif Miller Madsen

Stefanie Sørensen

Per Simonsen

Birte Vang

Daniel Karstenskov Larsen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...