Efterår- og vintersæsonen står for døren og der bydes ind med mange fritidsinteresser i Skagen. Den nye forening Skagen Line Dance har et bud på en glad og social fritidsaktivitet – Line Dance. Det kan man høre nærmere om tirsdag 25. august i Klitrosen på Markvej.

Hvad er Line Dance spurgte Skagen Onsdag danseinstruktør Tina Himmelstrup fra Aalbæk om?

- Det er en danseform for alle, hvor man ikke danser par, men på linje til en masse god musik. Nyt som gammelt, country, pop, rock og andre stilarter, musik man bliver glad i låget af, fortæller Tina Himmelstrup.

Line Dance stammer fra den amerikanske countrymusik, hvor det blev brugt på barer og salooner førhen. Det er så blevet udviklet og finpudset til det vi ser i dag.

- Vi var glade for at danse sammen i gymnastikforeningen, men manglede det sociale både før og efter vi havde danset og ville gerne danse i mere end den ene time vi havde. Det kan vi gøre nu, hvor vi har dannet vores egen forening, Skagen Line Dance, fortæller Dorthe Pedersen, formand for foreningen, som pointerer at de vægter det sociale meget, hvor der kan knyttes venskaber og at det er vigtigt, at man ikke griner af hinanden, men med hinanden.

Der øves hver tirsdag fra den 25. august fra kl. 18.00 – 21.00 i lokalet i Klitrosen. På nuværende tidspunkt er der 20 til 25 medlemmer, heraf 1 mand på holdet.

- Vi skulle anskaffe os et musikanlæg, computer og head-set til instruktøren. Det har Mads Andersen fra Nordjyske Bank, hjulpet os med, fortæller Ajda Toft Petersen, næstformand. De har sponseret det hele til os.

For at promovere Line Dance, kan man finde nogle af linedanserne ved Vandkunsten lørdag den 22. august kl. 11.00, hvor de giver smagsprøve på dansen og deler flyers ud.

Tirsdag 25. august fra kl. 18.00 – 21.00 håber foreningen at der vil dukke mange nye dansere op til en prøvetime i Klitrosen. Der startes med ny-danserne, hvor trinene og dansen gennemgås helt for bunden af, så alle kan være med. I løbet af aftenen stiger niveauet, når øvede kommer med. Mads Andersen fra Nordjyske Bank kommer og fortæller om initiativet og bankens sponsorat.

- Line Dance er for alle aldre og køn. Såvel børn, unge som ældre er velkommen. Vi har flere nationaliteter i Skagen. Det kunne være en god mulighed for at integrere sig og deltage i dansen og det sociale samvær, fortæller Dorthe Pedersen. Så de er meget velkommen og vi er med på at snakke både dansk og engelsk.

Tina Himmelstrup, der er instruktør på Line Dance, underviser i Skagen, Aalbæk og Sæby.

Hun har danset siden 2009 og været instruktør siden 2011. Hun er instruktør på alle niveauer.

Så vil man bruge sine aftener på den livsbekræftende dans, så kan man enten melde sig til hos instruktøren Tina Himmelstrup eller møde op den 25. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...