Nye tilbud til unge i Ålbæk og Skagen

SKAGEN: Nyt storstilet samarbejde sætter fokus på ungeliv og kultur i Skagen og Ålbæk

Der er tale om et nyt, stort tværsektionelt og tværfagligt samarbejde mellem Ungdomsskolen, Ungdomshuset i Skagen, distriktets skoler, SSP og Kulturhus Kappelborg. Det er et ønske at få de unge i tale om deres brug af og ønsker til kulturelle tilbud, og der arbejdes på at etablere et netværk af unge, der vil være med til at udvikle de eksisterende tilbud. Projektets formål er at højne de unges livskvalitet via kulturelle, fællesskabende oplevelser.

Første udviklingsmøde, der var arrangeret af Udviklingsafdelingen og Ungdomsskolen, fandt sted på Kappelborg 2. oktober, hvor udvalgte elever fra 6. til 9. klasse på Skagen Skole, Brovandeskolen og Ålbæk Skole mødtes til en dialog og refleksion over ungeliv og kultur i Skagen og Ålbæk.

Der har de sidste par år været øget fokus på at skabe et sundt, sjovt og socialt miljø for Skagens og oplandets unge med Kulturhus Kappelborg som et af de naturlige mødesteder.

Med åbningen af den nye skaterbane i 2017 er der skabt liv på kulturhusets gamle parkeringsplads, hvor unge fra nær og fjern i al slags vejr kører på skateboard, rulleskøjter og løbehjul.

For at understøtte en positiv udvikling og som en del af det overordnede projekt vil der i år og næste år blive afholdt koncerter for de unge på Kulturhus Kappelborg.

Formålet er at give de unge mulighed for musikalske kvalitetsoplevelser.

- At gå til koncert er en social aktivitet og en fællesskabende oplevelse - både mellem publikum og mellem publikum og musiker. Det er helt fint at lytte til musik derhjemme, at se musikvideoer på youtube og så videre, men det er vores oplevelse at mange unge mangler en forståelse for, hvad live-oplevelsen kan. Den lever i samspillet mellem publikum og artist på en anden måde en 1-vejs-kommunikationen fra skærmen eller højtaleren derhjemme, og det er den oplevelse, vi gerne vil være med til at give de unge, siger kulturhusleder Lars Illum.

Til de to koncerter på Kappelborg er det målet at skaffe to helt store navne på den unge, danske musikscene, og til årets koncert, der finder sted torsdag 11 oktober, har kulturhuset i samarbejde med SSP, Kappelborgs Venner og Ungdomsskolen booket det århusianske stortalent, Alexander Oscar, der på trods af sine blot 20 år, allerede kan bryste sig af at være den mest spillede danske artist i radioen i år, ligge i top 15 på Spotify og at være streamet over fem millioner gange.

Der er allerede et navn i støbeskeen til unge-koncerten næste år, og fra Kappelborg lyder det, at der også her er tale om lidt af en scoop.

Det er et håb, at de unge i fremtiden selv skal være med til at arrangere koncerter, og at dette vil bidrage til en følelse af medansvar fra de unges side og derved grobund for en sund og positiv måde at bruge kulturhuset på.

I første omgang glæder Kappelborg sig til at åbne dørene for de omkring 250 elever fra distriktets 6. til 9. klasser til den første koncert på torsdag klokken 14, hvor der laves stort set-up med knald på lys, lyd og røgmaskine. Inden koncerten går i gang vil nogle af de elever, der deltog i det første møde fremlægge deres tanker og idéer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...