Selv om den ene film er amerikansk er der alligevel noget meget dansk over filmen for børn i Skagen Bio på søndag 31.marts.

Det er nemlig animationsfilmen LEGO Filmen 2, der vises.

Filmen følger op på den første Lego-film, som blev lavet i 2014.

I den nye film vinder vi tilbage til Klodsby og dens indbyggere, der endnu en gang må stå sammen for at redde deres elskede by.

Der er gået fem år siden alting gik amok og nu må borgerne endnu en gang kæmpe mod en ny trussel; en LEGO DUPLO invasion fra det ydre rum, der smadrer alt på deres vej, hurtigere end borgerne kan nå at genopbygge.

Kampen for at overvinde invasionen og genoprette freden i LEGO-universet, betyder en magisk rejse for Emmet, Lucy, Batman og deres venner fra fjerntliggende, uudforskede verdener og en fantastisk galakse med sære beboere og fængende nye sange.

Det kræver alt deres mod, kreativitet og mesterbygger evner, før de kan genoprette freden og vise universet, hvor super specielle de er og hvor meget deres mod har udviklet sig.

Jesper Christensen

Den anden fim, der kan ses søndag eftermiddag er 100 procent dansk. Det er Før Frosten med Jesper Christensen og Clara Rosager i de to hovedroller.

Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede og med endnu en hård vinter forude, står bonden Jens overfor et ubærligt valg.

Hvis familien skal overleve vinteren tvinges han til at indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter Signe bort, og det kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. Spørgsmålet er hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn?

Filmen, som er med i Biografklub Danmark, har tidligere været vist i Skagen Bio, men interessen for at se den var så stor, at den nu vises yderligere to gange. Det er på søndag og om aftenen tirsdag 2. april. Begge gange vises den i en tekstet udgave.

Viggo Mortensen

Der er også et dansk islæt i den amerikanske film Green Book, som har premiere onsdag aften 3. april. Det er skuespilleren Viggo Mortensen, som på forhånd var et godt bud på Oscar-vinder for bedste mandlige hovedrolle.

Det blev ikke til en Oscar for Viggo Mortensen, men filmen fik en som Bedste Film ved Oscar-uddelingen.

Da den italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne, må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide til hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet. Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og egne fordomme, og de får øjnene op for alt det, de har til fælles på deres livs rejse.

Også denne film er med i Biografklub Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...