SKAGEN: Jakob Skytte havde som de fleste skagboer ikke kendskab til hvad der gemte sig i den gamle bunker på Trindelvej. Men da han kom derned var han ikke i tvivl. Her og kun her ville han skabe Skagens første Escape Room. Et Escape Room er et virkelig sjovt aktivitetspil, hvor du sammen med andre løser opgaver i rum, der er omformet til en anden verden. I bunkeren på Trindelvej vil det ene spil foregå i den Den Kolde Krig i 1970’erne og den anden aktivitet/ Escape Room kommer til at foregå i en guldmine.

- Vi tænker at børn fra otte år og opad kan have glæde ved spillet. Escape Room er netop for hele familien eller for en gruppe venner også for voksne, forklarer Jakob Skytte.

Bunkeren er privatejet, og det var gennem en kollega, Jakob Skytte hørte om den og fik lov til at gå ind i den.

Den gamle bunker på Trindelvej 19 blev bygget af tyskerne i januar 1945 og er en model Regelbau 621.

I 1950’erne udbyggede Civilforsvarsstyrelsen den til en kommandocentral, og sådan stod den frem til 2004, hvor den lukkede. 10 år senere solgte kommunen den, og nu har Jakob Skytte, hans kone Pia Larsen og sønnen Jakob Emil lejet sig ind i de 90 kvadratmeter for til sommer at åbne Escape Skagen med to forskellige Escape Rooms.

Escape Room er et også et spil, hvor man bliver låst inde i et rum sammen med sin gruppe, og så har man typisk 60 minutter til at gennemføre en mission, som gerne er at komme ud af rummet igen.

Som en del af spillet bliver der installeret overvågningskamera, så gamemasteren kan følge alt hvad deltagerne siger og gør og give en ledetråd, hvis man er gået i stå.

At løse opgaverne undervejs gør man ved at samarbejde, tænke kreativt, løse gåder og klare de opgaver og udfordringer, som bliver stillet. De to skribenter på denne artikel har sammen og med en mere selv prøvet at være i netop et Escape Room, og vi var meget begejstret. Det var for eksempel tankevækkende, hvor forskelligt vi gik i gang med at løse de forskellige opgaver og hvordan vi undervejs supplerede hinanden på bedste vis.

Inventaret bliver der

Alle detaljer i Escape Room Skagen er ikke på plads endnu, og de samarbejder med spildesignere om selve historien man som gæst skal opleve. Men én ting er sikkert - rigtig meget af inventaret, som står som da bunkerne blev forladt, skal bruges i spillene.

- Da vi så bunkeren indvendig sidste sommer, fik vi følelsen af, at her var tiden gået i stå, fortæller Jakob Skytte, og supplerer:

- Det begyndte egentlig tilbage i 2016 hvor vi var i København og prøve Escape Rooms der. Det vakte stor begejstring hos os alle, så vi har prøvet en del forskellige siden. Og nu vil vi gerne prøve at lave et selv.

Og apropos deltagere, så håber familien naturligvis at tiltrække gæster, som synes det er spændende at spille spillene i Escape Roomet, men også et publikum, som vil syntes det er interessant at se den gamle kommandocentral.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...