Tirsdag 13. august tager Aalbæk og Hulsig imod den 6. afdeling af årets landsbyløb. Landsbyløbet startede under kommunens distriktsudvalg. Fra 2018 kom løbet under en nystiftet forening med opbakning fra distriktsudvalget.

Landsbyløbet ”løber” udenom kommunens 3 store byer og kommer rundt i hele kommunen via 8 etaper på 8 tirsdage før og efter sommer. Fra Hulsig i nord til Voerså i syd kommer arrangementet gennem alle 26 landsbyer enten på cykel, løbeben eller luntegang.

Når de 8 etaper er fuldført har næsten 4000 aktive deltaget i løbet. Løbet skiller sig ud fra andre løb angående alder. Bedsteforældre kommer med børnebørn og børnene med deres forældre og skolekammerater. Foreningen bag vægter vigtigheden af at, børn får mulighed for, at afprøve deres fysiske formåen. Derfor er det også gratis at deltage som barn fra 0 til 16 år.

Bestyrelsen har arbejdet hele vinteren med planlægningen og logistikken af de 8 løb. Landsbyløbet er i stærk udvikling og et af de nye initiativer i år er, at alle 26 landsbyer og områder skal højnes, ved at inviterer alle ud i naturen på ruter og veje, som man ikke tidligere har været på.

Aalbæk og Hulsig

I hver by har Landsbyløbet hjælp af en samarbejdspartner. For Aalbæk og Hulsigs vedkommende er det henholdsvis Aalbæk Borgerforening og Hulsig Borgerforening, der er tovholder på 6. etape. Begge foreninger har skaffet en masse hjælpere til arrangementet.

Det bliver byrådsmedlem og radio- & tv-forhandler Peter E. Nielsen, der sætter løbene i gang i Aalbæk. Det starter kl. 17.30 ved P-pladsen ved siden af Corner med ½ marathon Early Start. Derefter racercykler, MTB (stram kæde), MTB (slap kæde), MTB (begynder), hyggecyklerne, ½ marathon, 10 km og slutter med 5 km.

Deltagerne kommer gennem Aalbæk, skovene omkring, via Bunken og til Hulsig ved stationen. Løbene starter og slutter i Aalbæk. Undervejs er der indlagt depoter helt til Hulsig. Nogle af ruterne er bl.a. lagt af Rico Eiersted, som er løbskoordinator.

På P-pladsen ved siden af Corner er starten. Det er også her der kommer til at ske lidt mere, i form af Aalbæk gl. Kro stiller en pølsevogn op, hvor der også kan købes sandwich og drikkevarer. Ved Borups vil der blive et lille depot for børnene. De grønne Pigespejdere fra Aalbæk vil hygge på startområdet og det er også her at spillemanden Peter Sørensen, sørger for den gode stemning med sang og musik.

Borgerforeningerne i Aalbæk og Hulsig opfordrer alle til at støtte op om arrangementet, såvel deltagere som begge byers indbyggere.

I uge 31 var der tilmeldt 230 til 6. etape. Det vil stige jo nærmere dagen oprinder. Tilmelding kan ske på: www.sportstiming.dk/event/6203 eller man kan tilmelde sig ved start.

Foreningen Landsbyløbet har et motto: Landsbyvejr er solskinsvejr. Så ingen undskyldning for enten

at deltage på ruterne eller nyde nogle timer som tilskuer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...