De frivillige på radioen er taknemmelige for den lokale opbakning og håber nu på at overskud fra støttekoncert fjerner gæld

SKAGEN: Vært på Skagen Nærradio Tiger FM Elsebet McManus beskriver levende den forbløffelse, de frivillige på Skagen Nærradio oplevede for godt et år siden.

De troede alt var i bedste orden, men pludselig havde de ingen sendetilladelse fra 1.1.2018.

- Slots- og Kulturstyrelsen havde tidligere på året udsendt en pressemeddelelse om, at de havde ændret på sendetilladelserne og alle radioer skulle søge om tilladelse på ny, fortæller hun.

- Sådan en vigtig besked ville det være på sin plads, at sende til os i et anbefalet brev eller i e-boks i stedet for at vi skulle finde ud af det via en pressemeddelelse, mener hun.

Sender igen

Vi vender tilbage til de frivillige radio-elskeres kamp for at få lov at sende, men inden hopper vi lige frem til den gode nyhed: Radioen er i æteren igen og sender netradio blandt andet via hjemmesiden www.tigerfm.dk samt på Skagen Antennelaugs Fællesantenne på 98.9,Mhz

Grunden til Skagen Onsdag bringer dette interview er, at der 26. februar Kl. 1930, er en støttekoncert for Skagen Nærradio i Kulturhus Kappelborg.

Toghøj sagde ja

Støttekoncerten med Mads Toghøj, var en af ideerne som opstod på et medarbejdermøde.

Ole Frisk Hansen blev bedt om at spørge Mads om hjælp:

- Jeg henvendte mig til en ven af huset Mads Toghøj, der straks var med på at hjælpe for som han sagde: Skagen Nærradio har givet mig så meget, det kan jeg aldrig betale tilbage.

Musikeren Mads Toghøj har selv været studievært på radioen.

- Mads har så kontaktet en række musikere, som også spiller gratis for at støtte radioen. Det er vi meget taknemmelige for.

Flot program

Følgende har sagt ja til at spille 26. februar: Martin Lykke Band. Torben Noe & Kim Jørgensen. Chris Andersen. Mads Toghøj med Venner. Jan Michael. Jump & the Blue Note. Grace James ( Stine Flyvholm og Jimmy Guldbæk). Klaus Thrane. Ole Jørgensen og Knud Erik Thrane.

Opbakningen har virkelig varmet os alle og Elsebet McManus siger, at det er vigtigt at vide, for undervejs var vi tæt på at opgive.

- Da vi fandt ud af at vi skulle søge radionævnet var det for sent i følge tidsfristen.

- Vi forsøgte at gøre opmærksom på, at de ikke havde givet os besked om at vores hidtidige tilladelse ville forsvinde og bad om, at kunne sende en ”forsinket” ansøgning, da

”Vi havde faktisk gyldig sendetilladelse mere end et år frem”.

Sende fra Læsø?

Det kunne ikke lade sig gøre.

- Vi fandt så blandt andet ud af, at der var en ledig frekvens på Læsø og den kunne vi måske få, fordi man må søg sendetilladelser op til 50 kilometer væk, og vi fandt ud af at Læs lå 49,3 kilometer væk. Men nej vi fik afslag, fordi vi søgte i en anden kommune. Vi forsøgte også at søge en ikke reklame finansieret frekvens, men fik også her afslag, da radioen er et selskab og ikke en forening.

23. november startede Skagen Nærradio op som netradio, hvor man har kunnet høre radioen siden i døgndrift.

Desuden kan radioen høres via Skagen Antennelaug på 98,9 Mhz.

Radioen har stadig en pæn flok frivillige, som hver især gør et fint stykke arbejde for at holde radioen i gang.

Der sendes fra ”radiohuset” på Rødkælkevej. i Skagen.

Radiohuset er betalt

Huset har selskabet købt i 1996, og det er betalt.

- Inden alt det her skyldte radioen ikke en krone væk. Men når vi ikke sendte, kunne vi heller ikke tegne reklamer, som er dem, vi lever af, forklarer Elsbet Mc Manus og Ole Frisk Hansen.

Det var heller ikke muligt at sende medlemsindbetalinger ud fra Skagen Nærradios Venner, når radioen ikke var i drift.

Så der var ingen indtægter.

- Vi havde dog stadig løbende udgifter til lys, varme forsikringer m.m. Derfor har vi fået en kassekredit på 50.000 kroner hos Sparekasse Vendsyssel, som gerne ville støtte op om den lokale radio, siger de.

Nedbringe kassekredit

Overskuddet fra støttekoncerten d. 26. februar skal derfor bruges til at nedbringe kassekreditten.

Udover den musikalske opbakning og at Kulturhuset lånes gratis, så har Sparekassen Vendsyssel valgt at sponsorere et beløb til at hyre professionel lysmand ind til koncerten, og Jakobs Café & Bar sørge for forplejning til musikere og crew.

- Vi glæder os og håber vi får samlet mange penge ind til støttekoncerten. Alle på Skagen Nærradio Tiger FM vil gerne takke alle for den fantastiske opbakning i forbindelse med koncerten, siger Ole Frisk Hansen og Elsebet McManus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...