Nu da Kystmuseet fra 15.juni har åbnet igen for aktivitet Bringer vi her en Oversigt over Skagen afdelingens aktiviteter i juni.

Kom med på museets spændende omvisning der giver et levende indtryk af livet i Skagen for omkring 200 år siden, hvor fiskeri og dramatiske redningsaktioner var en del af dagligdagen.

Der fortælles om de børnerige familier, som boede tæt sammen i små sorttjærede træhuse med stråtage. På omvisningen besøges museets huse:

Den fattige og Den rige fiskers ydmyge boliger. Redningsstation, hvor man kan komme helt tæt på en original redningsbåd. Mindehallen, med fotografier af de modige og selvopofrende redningsmænd.

Tidspunkt: mandage fra 15 juni og frem kl. 13:00-14:00

Månedens historie

Karoline Larsen – Historien om en barnemorder

Denne månedens historie omhandler en kvindes voldsomme skæbne og liv i slutningen af 1800-tallet i Skagen. Karoline Larsen bliver født i 1866 på Lochersvej 1 i en hårdt trængt og børnerig familie, men slet ikke usædvanlig på dette tidspunkt i Skagens historie. Karoline har tydelige problemer og allerede som 10-årig bliver hun taget for at stjæle. Karoline føder som 20 og 22-årig to børn og hun bliver berygtet for at være let på tråden. Ved det tredje barn går det dog helt galt! Kom og hør hvordan Karolines historie fortsætter og ender i denne månedens historie. Tidspunkt: Onsdag d. 17. og 24. juni kl. 14:00 – 14:30

Køretur i Bedfordbussen

Bytur i veteranbussen – museets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Tidspunkt: kl.10:30-12:00. Mulighed for ekstra tur klokken 13.

Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 15.6 til og med 15.10.

Pladsreservation anbefales. OBS: Grundet Corona er der pladsrestriktioner og dermed færre pladser!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...