” Kvindelige kunstnere i Skagen Kunsthals samling ”

Er emnet for sommerens sidste omvisning i Skagen Kunsthal. Det oplyser kunsthallens ejer Gorm Spaabæk.

Foredraget sker torsdag den 13 august klokken 19.

Skagen Kunsthal har en stor samling med kvindelige kunstnere .. F.eks 32 raderinger og træsnit af Vibeke Menche Nielsen, der blev den første kvinde der blev professor på et dansk kunst akademi.

Der er arbejder af Ebba Holm , Anne E Munch , Wilhelmina Bang , Johanne krebs og Luise Ravn Hansen ,der alle var frontkæmpere , da kvinderne til kæmpede sig plads i dansk kunstliv i slutningen af attenhundredtallet.

I årets udstilling er der en stor visning af træsnit , frimærker og litografi af Jane Muus , der ligesom Karen Westmann og Grethe Carl Scmidt var elever af Aksel Jørgensen.. Der alle ses i årets udstilling med Aksel Jørgensen og Aksel Jørgensens elever.

Ny i samlingen er en lerskulptur af Ulla Poulsen Schou der i mange år havde hus i Hulsig .

Hun var en af sin tids vigtigste balletdanserinder ,,, Og den erkendelse hun erhvervede her, lyser ud af den lerskulptur kunsthallen netop har erhvervet

Af Karen Birgitte lund, ses både en halvtredskroneseddel og et grafisk arbejde i en bog … Og af Trine Søndergaard et frimærke

Af Susan Hinnum ,…. der ligesom Ann Lisslegaard ,Lise Harlev , Julie Nord og Kataya Sanders vokser ud af halvfemserne ses en samling på 7 arbejder , Objekter og grafiske arbejder.

Skagen Kunsthal er et kunstnerstyret kunstmuseum, der arbejder med fortrængt diskussion og kunst af kvalitet der ikke kan ses på de kunsthistoriske kunstmuseer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...