Hårdt vejr betød at 106 både trak sig undervejs i Skagen Race

SKAGEN: Skagen Race er en af de helt store begivenheder, der skal kickstarte sejler- og turistsæsonen i Skagen.

Der var i år tilmeldt 270 sejlbåde, der i løbet af Kristi Himmelfartsdagene skulle ankomme til Skagen, der for første gang havde start fra fem forskellige steder samtidig: Åsgårdstrand og Arendal i Norge, Marstrand i Sverige, Helsingør og Aarhus i Danmark, og alle både havde mål i Skagen.

Men vejret, med vindstød på op til 27 m/s gjorde, at kun 25 deltagere gennemførte sejladsen og nåede målet i Skagen indenfor tidsrammen, som var klokken 9 fredag formiddag. 106 deltagere måtte trække sig under sejlturen og resten havde valgt slet ikke at starte.

- Vi har stor respekt for de sejlere der blev hjemme, eller vendte om, så vi ikke fik knækkede master eller andre ulykker, understreger René Zeeberg, Turistdirektør for Turisthus Nord.

Ved fredagens de-briefing fortalte Christen With og Silje Brathagen With, om de udfordringer deltagerne havde haft på sejladsen, hvor flere måtte søge ly på den svenske kyst.

Flere deltagere havde dog valgt, at tage turen til Skagen med andre transportmidler for, at være en del af den festlige begivenhed.

Det er Bærum Seilforening der står for Skagen Race, der arrangeres i Kristi Himmelfartsdagene hvert år, og er kapsejladsen der henvender sig både til kapsejlere og til tursejlere, som vil prøve de lidt længere strækninger.

Tordenskioldgarden, spillede i byens gader, og senere som optakt til præmieoverrækkelserne på fuldriggeren ”Christian Radich”, hvor arrangør af Skagen Race; Christian Gundersen uddelte præmier til sejlerne der havde gennemført regattaen. Med hjælp fra Borgmester Birgit Stenbak Hansen blev førstepræmien, en ”Winch”, som er en Vandrepokal uddelt til Vinderen af ”Over-All” og ”Line Honour”, sejlbåden ”EnderPearl” fra Oslo.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...