100 korfolk i Frederikshavn bestiger Glasbjergene sammen med værkets komponist John Højbye

KOMMUNEN: Der skal som regel mere end en til at skabe sød musik - i hvert fald sammen.

Sådan er det også når man skal bestige musikalske bjerge og det skal en samling af nordjyske kor i Frederikshavn i marts.

Det er korværket Glasbjergene, der er i udsigt, når Fladstrandkoret, Frederikshavn, MAS Koret. Sæby, Bindslev Koret, Vox Øst, Banketten og medlemmer fra flere andre kor blandt andet Klitkoret, Skagen, sammen begiver sig ud på den musikalske rejse med dirigenten og komponisten John Højbye som guide.

Glasbjergene har han skrevet til digte af Eva Chortsen.

John Højbye har gæstet Frederikshavn ad flere omgange siden 2006 og altid med et korisk projekt i sigte.

I år er det femte gang, fortæller Karen Bagge, der styrer projektet sammen med Hanne Boesen, Mette Boesen samt Birgitte og Jens Kristian Banke.

Og der bliver nok at styre for at få hele projektet til at klappe.

For som nævnt kommer der kormedlemmer fra stort set alle egne af nærområdet - 100 sangere er inden for rækkevidde, mener Karen Bagge.

- Det er helt sikkert, at det bliver en kæmpe oplevelse. John Højbyes musik er smuk og han har ved de tidligere kortræf vist en enestående evne til at løfte os til en flot fælles klang. Han kan virkelig trylle med os, siger Karen Bagge.

Ud over koristerne kommer der også akkompagnement ved en jazzkvartet sammensat af tenor- og barytonsaxofonist Lars von Lillienskjold, pianist Henrik ”Baloo” Andersen, trommeslager Martin Kollerup Sørensen samt bassist Hans Bovin.

Koncerten finder sted søndag 15. marts klokken 15.30 på Frederikshavn Gymnasium.

Koristerne møder allerede ind på gymnasiet lørdag 14. marts for at få sat alle stemmer på plads både med hinanden og med bandet.

- Vi er så småt i gang i korene - men der også grund til at nævne at man stadig kan nå at tilmelde sig sangernes række også som enkeltpersoner. Vi har arrangeret flere fælles øvegange, så alle har chancen for at være med, siger Karen Bagge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...