Der er to arrangementer i Skagen Kirke, et på torsdag og et på lørdag

SKAGEN: Der er harpeklang og englesang i Skagen Kirke i denne uge.

Torsdag aften 20. december opfører Skagen Kirkes Motetkor Benjamin Brittens berømte ”A ceremony of Carols”.

En krans af julesalmer for kor, solister og harpe.

Værket er skrevet på amerikabåden i 1942, da Benjamin Britten var på vej hjem til England gennem minefyldt farvand og med tyske ubåde på lur.

Båden kom hel frem og undervejs havde Britten skrevet dette skønne værk med tekster om Maria og Jesu fødsel fra middelalderen omsat i klare og smukke kortoner til akkompagnement af en harpe.

Harpenisten Mette Nielsen, der til daglig spiller med Aalborg symfoniorkester, spiller det krævende parti. Som solister høres to smukke sopraner fra Aalborg, Jane Marcussen og Carina Thyge Stærmose.

Begge har ved andre lejligheder optrådt i Skagen kirke som solister. Brittens værk afslutter koncerten men inden skal vi også høre harpen alene spille skøn julemusik og de to solister synger bl.a. Bach/Goudnods, Ave Maria, og en ny julesang af Philip Faber. (Radiopigekorets dirigent).

Motetkoret synger også tre julesalmer blandt andet ”Lad det klinge sødt i sky”. Skagen Kirkes organist Rikke Kursch skal både akkompagnere og dirigere,

Der bliver også mulighed for at træne til sangen om juletræet.

Lørdag 22. december kl. 12.00 indbyder Skagen Kirke til en sangtime hvor vi synger alle de gode julesalmer, og et par nye, som hører juleaften til. Sognepræst Lene Ladefoged Fischer og organist Rikke Kursch har udvalgt 10 salmer, som vi synger sammen. Her er muligheden for en dejlig time med julesang, som kan være med til at gøre alle klar til dansen og sangen om juletræet juleaften. Det er synd at julen er så kort, så vi kun når at synge disse skønne salmer nogle få gange. Så det er skønt med denne lejlighed til at få dem sunget en gang til siger Skagen Kirkes organist Rikke Kursch, som glæder sig til denne formiddag med mulighed for at akkompagnere de skønne julesalmer endnu engang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...