Skriv en livshistorie for en ældre medborger, som er isoleret her under coronakrisen

KOMMUNEN: Midt i corona-krisen er mange ældre mere isolerede end før.

Det vil Frederikhavn Kommunes projekt ”Styrk Fællesskabet” lave om på med et initiativ, der både skal inddrage borgere med lyst til at skrive, bevare livshistorier og sætte fokus på den enkelte ældre.

- Vi har igangsat en initiativ, hvor vi leder efter frivillige i alle aldre, der har lyst til at interviewe ældre om deres livshistorie og efterfølgende skrive om det.

Det skal selvfølgelig være over telefonen, så vi holder afstand, men vi tror på, at det er et projekt, der vil kunne gøre en stor positiv forskel, fortæller Ulla Harriet Jensen, der er projektleder på ”Styrk Fællesskabet”.

Efterfølgende er håbet, at man kan samle alt materialet og bruge historierne i en udstilling eller måske en folder.

– Vi vil måske kunne lave en reception, hvor både fortællere og skribenter kan være med - men hvad det hele kan blive til, kan kun tiden vise, siger Ulla Harriet Jensen.

Udover at resultere i en spændende materialesamling, er forhåbningen også, at det vil skabe samvær og nærvær for de ælde i en tid, der måske ikke er så nem.

- Lige nu står vi midt i en corona-tid, hvor mange ældre er mere isolerede end ellers, savner at være i kontakt med andre og at være en del af et meningsfuldt fællesskab.

Telefonopkald er for mange ældre kærkommen i denne tid, siger Ulla Harriet Jensen og fortsætter:

- Derfor tror vi på, at mange ældre vil få en rigtig god oplevelse ved at fortælle fra deres egne erfaringer og oplevelser til unge i gennem en eller flere telefonsamtaler – for når man fortæller, åbner man op for en hel livstid af minder.

Samtidig håber man, at det bliver en god oplevelse for de frivillige, der har lyst til at bruge deres tid på projektet.

- Vi håber på, at der både er voksne og unge, der er friske på at gribe muligheden - og kan finde det givende og spændende at tage telefonen, lave research og interviewe en ældre medborger for derefter at nedskrive historien, understreger Ulla Harriet Jensen.

Ønsker du at deltage i projektet, kan du sende en mail til ulhj@frederikshavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...