Produktionsvirksomheden Denex i Elling lukker den 31. marts 2020. Det betyder, at op til 68 medarbejdere mister deres arbejde i virksomheden. Frederikshavn Kommune med Jobcenter Frederikshavn står klar til at hjælpe de ansatte videre til nye jobs

Da produktionsvirksomheden Denex lukker sidst i marts, mister op til 68 medarbejdere desværre deres arbejde. Jobcenter Frederikshavn vil gerne i samarbejde med fagorganisationerne Dansk Metal, 3F, HK og andre relevante gøre en indsats for at hjælpe de ramte borgere videre på arbejdsmarkedet.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi mister vigtige arbejdspladser i vores kommune. Det kan ikke undgå at ramme lokalsamfundet hårdt. Men heldigvis har vi hos en række af vores andre virksomheder behov for hænder. Og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe de berørte medarbejdere videre hertil, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Flere muligheder for støtte

Jobcenter Frederikshavn vil tilbyde, at der kan oprettes et beredskab til rådighed for virksomheden og dens medarbejdere. Formålet med beredskabet er at præsentere en række støttemuligheder for Denexs medarbejdere. Mulighederne kan fx være informationsmøder om blandt andet jobmulighederne andre steder i kommunen. Der kan også blive oprettet kontortider, hvor interesserede kan møde op til rådgivning og vejledning. De relevante a-kasser, uddannelsesinstitutioner og Jobcenter Frederikshavn vil her stille op og præsentere deres tilbud om hjælp til jobsøgning, efteruddannelse, videreuddannelse med mere.

- Vi står klar til at hjælpe, så godt vi kan. Og der er flere muligheder i vores kommune. Fx vil Jobcenter Frederikshavn den 11. marts afholde en stor jobmesse i Arena Nord. Her deltager en række virksomheder, som har brug for arbejdskraft, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...